Salata de Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de Ciuperci

Ingrediente

  • Baza salatei
  • -300 gr ciuperci champinion (le alegem pe cele mici si vom folosi doar palaria)
  • -1 dovlecel mic (cam cat un morcov de mare)
  • -cateva frunze patrunjel proaspat
  • Dressing
  • -zeama de la o lamaie mica
  • -100 ml ulei de masline
  • -ceapa rosie tocata marunt (o lingura)
  • - un catel de usturoi
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatam ciupercile cat de bine putem cu o pensulica sa le inlaturam praful (ar fi de evitat sa le udam, dar daca trebuie le spalam si le lasam sa se usuce bine de tot). Le taiem feliute cat mai subtiri posibil.
Dovlecelul il taiem in jumatate, dupa care feliute la fel de subtirele ca si ciupercile.

Le amestecam usor intr-un bol dupa care adaugam verdeata tocata. Intr-un alt bol punem uleiul, adaugam incet sucul de lamaie, amestecand tot timpul pana cand amestecul devine vascos. Adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, marunt, apoi sare si piper dupa gust.

Turnam dressingul peste ciuperci (amestecam usor) astfel incat totul sa fie acoperit pe cat posibil de el. Dam vasul la rece pentru 2-3 ore.

Pofta buna!
Servim simplu, eventual pe pat de salata verde.

Ciupercile sunt folosite in alimentatia omului din cele mai vechi timpuri. Dupa cum se stie, ciupercile sunt denumite si "carne vegetala" deoarece dupa valoarea nutritiva se pot compara cu alimentele de baza. Ele contin albumine, saruri minerale, grasimi, zaharuri, vitamine in cantitati apreciabile.

In ceea ce priveste continutul de calorii, este suficient sa subliniem ca un kg de ciuperci uscate furnizeaza organismului circa 3500 calorii, la fel cat un kg de carne de porc.

Din ciuperci se pot pregati cele mai variate si diverse preparate culinare. In continuare doresc sa va prezint o salata gustoasa, plina de aroma si gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie