Cartofii se curata si se taie bucati neuniforme mai mari. Se pun intr-o oala impreuna cu coaja rasa de lamaie, o lingura de vegeta, o lingura rozmarin si apa cat sa ii depaseasca. Acestia se pun la fiert.
Intre timp se taie castravetii rondele subtiri si se pun la scurs intr-o sita. Se taie pulpa maslinei de pe sambure neuniform, bucatele mai mari, dupa care se pun intr-un caston. Peste acestea se pun rondelele de castravete scurse, urmand celelalte ingrediente.
Ceapa se taie julien si se pune la fiert cu otetul si apa, amestecand continuu. Se fierbe aproximativ 10 minute la foc mic.
Atentie: Ceapa nu trebuie sa se fiarba foarte tare!!!
Dupa ce a fiert se pune intr-o sita sa se scurga, dupa care se pune peste celelalte ingrediente. Cand cartofii s-au fier se pun si ei in sita pentru a se scurge, dupa ce s-au scurs si s-au racit se pun in salata. Spre final se adauga maioneza (preparata din 3 galbenusuri cu o lingura de mustar si ulei), sarea si piperul si se amesteca.
Sarea si piperul se pun dupa gust.
La final se pune patrunjelul taiat marunt.
Aceasta salata se serveste cu paine prajita sau ca si garnitura.
Eu am servit-o cu piept de curcan in crusta de condimente ;).
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii