Caliti orezul in putin ulei incins, amestecand continuu, adaugati 3 cani de apa si dati vasul la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru 30- 40 min. Scoateti vasul din cuptor si lasati orezul sa se racoreasca.
La nevoie, daca este foarte legat, turnati laptele caldut si amestecati usor cu o furculita. Acesta va fi absorbit, iar orezul se va desface bob cu bob. Lasati la racit, inglobati smantana si dati deoparte.
Caliti cateva minute in putin ulei foarte incins ciupercile scurse impreuna cu usturoiul si lasati la racit.
Intre timp, frecati cu mana, ceapa taiata pestisori fini cu sare apoi, adaugati otetul balsamic si amestecati. Adaugati mazarea, porumbul (scurse bine), ciupercile racite, verdeata, sare, piper, nucsoara si omogenizati.
Combinati cele doua compozitii, potriviti gustul, daca mai este nevoie, cu sare, piper si dati la rece, in frigide, pentru cel putin 30 min.
Serviti salata rece, simpla sau alaturi de rosii.
Puteti inlocui:
-ciupercile cu bucatele de peste din conserva, preferabil ton;
-mazarea cu boabe de fasole, pastai de fasole verde sau buchetele de broccoli, fierte;
-porumbul cu conopida fiarta.
Pentru o varianta mai picanta puteti condimenta salata cu boia iute sau cu ardei iute feliat, dupa gust.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorDacă tot e sezonul lor, al fructelor parfumate de toamnă, vă invit să încercați si voi această prăjitură...
Desert prajitura de toamna cu fructe si budincaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii