Salata cu Legume si Orez

Complexitate
redusa
Salata cu Legume si Orez

Ingrediente

  • -1 cana orez
  • -1/2 cana lapte caldut, la nevoie
  • -150 - 200 g smantana
  • -1 cutie ciuperci
  • -1- 2 catei de usturoi, trecuti prin presa
  • -1- 2 cepe rosii
  • -1 lingura otet balsamic
  • -1 cutie mazare
  • -1 cutie porumb
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -nucsoara, proaspat macinata, dupa gust
  • -sare, dupa gust
  • -piper, dupa gust
  • -ulei

Mod de preparare

Caliti orezul in putin ulei incins, amestecand continuu, adaugati 3 cani de apa si dati vasul la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru 30- 40 min. Scoateti vasul din cuptor si lasati orezul sa se racoreasca.

La nevoie, daca este foarte legat, turnati laptele caldut si amestecati usor cu o furculita. Acesta va fi absorbit, iar orezul se va desface bob cu bob. Lasati la racit, inglobati smantana si dati deoparte.
Caliti cateva minute in putin ulei foarte incins ciupercile scurse impreuna cu usturoiul si lasati la racit.

Intre timp, frecati cu mana, ceapa taiata pestisori fini cu sare apoi, adaugati otetul balsamic si amestecati. Adaugati mazarea, porumbul (scurse bine), ciupercile racite, verdeata, sare, piper, nucsoara si omogenizati.

Combinati cele doua compozitii, potriviti gustul, daca mai este nevoie, cu sare, piper si dati la rece, in frigide, pentru cel putin 30 min.

Serviti salata rece, simpla sau alaturi de rosii.
Puteti inlocui:
-ciupercile cu bucatele de peste din conserva, preferabil ton;
-mazarea cu boabe de fasole, pastai de fasole verde sau buchetele de broccoli, fierte;
-porumbul cu conopida fiarta.

Pentru o varianta mai picanta puteti condimenta salata cu boia iute sau cu ardei iute feliat, dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca
Bucataras.RO

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Dacă tot e sezonul lor, al fructelor parfumate de toamnă, vă invit să încercați si voi această prăjitură...

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola