Cu feliile de vinete unse cu ulei si sarate, prajite pe gratar sau in tigaia de teflon incepem sa construim " turnurile".
o felie de vinata, una de rosie sarata, una de mozzarella, o frunza de busuioc si daca vreti si felii de ciuperci coapte la gratar. Si tot asa, optional putem adauga si felii de ciuperci coapte in tigaia de teflon sau la gratar.
Se poate servi ca aperitiv sau salata sau ca un felul doi vegetarian alaturi de o garnitura (in acest ultim caz o garnitura de cartofi).
nota 1: millefoglie se mai numeste si Napoleon dupa numele prajiturii in varianta franceza din foi si crema.. prajitura asemanatoare cu cremsnitul nostru.
nota 2: in stil caprese pentru ca imita prin ingrediente si asezarea oarecum in straturi faimoasa salata italiana Caprese (felii de rosii, felii de mozzarella, un fir de ulei de mssline si frunze de busuioc sau maghiran dupa gust).
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii