Ingrediente

500g de faina
21g de drojdie
2 linguri de coaja de lamaie frecata cu zahar
300ml de apa calduta
1 praf de sare (pentru drojdie 1 lingurita de zahar si una de faina)
30g de unt (margarina)
1 lingura de ulei
125g de unt (margarina)
4 linguri de zahar
1 lingurita de pasta de vanilie (sau esenta, ce aveti)
1 varf de cutit de scortisoara
Puteti pune ce arome doriti

Mod de preparare

Se sfarama drojdia intr-un bol, adaugam deasupra ei lingurita de zahar si faina, acoperim cu toata cantitatea de apa. Dupa 5 minute dizolvam totul si varsam peste faina. Framantam si cand faina este aproape toata cuprinsa incorporam uleiul si untul moale in aluat.

Aluatul trebuie sa fie suplu si foarte usor lipicios.

Ungem o tava de tarta cu unt sau margarina si asezam aluatul in ea. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca. Cand a dublat volumul, amestecam untul moale cu zaharul si cu aromele, impungem aluatul cu degetul formand gauri in aluat si acoperim tartinand cu crema de unt.

Presaram zahar deasupra din belsug si bagam la cuptor la 200°c pana cand este rumenita (~25-30 de min.)

Lasati sa se racoreasca (daca aveti rabdare :wink: ) si serviti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Turta cu Zahar" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yafa
•  13.07.2012 13:10:29

Pupi draga mea, tare ma bucur ca va place, si noi o iubim la nebunie, este unul din deserturile mereu cerute. O zi frumoasa ,pupici

pupi
•  26.05.2012 11:24:17

Tot am zis ca am sa iti comentez reteta asta....e nebunie de bua.....azi am facut-o iarasi....nici u mai stiu de cate ori deja am pregatit-o....la dl din dotare ii place la nebunie.....te pup draga mea

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Turta cu Zahar