Ingrediente
● Aceasta reteta este inspirata de o tarta care am cumparat o data intr-o cofetarie din Castellon Mi-a placut foarte mult si am incercat sa o recreez |
● Portie pentru 4 |
● Pentru aluat: |
● 240 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere) |
● 89 g unt rece (80-82%) taiat in cuburi |
● 125 ml apa rece |
● un praf de sare |
● Pentru umplutura: |
● 6 cepe (eu am folosit 4 galbene si 2 rosii) |
● 60 g unt (80-82%) |
● un praf de sare de mare |
● 2 ardei copti taiati pestisori (este important sa fie copti) |
● 85-100 g sardine in ulei de masline |
● 1 ou |
Mod de preparare
Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti faina, sare si unt. Pulsati de 10 ori a cate 2 secunde o data. Puneti apa si mai pulsati cateva secunde pana cand se formeaza intr-un aluat. Transferati pe o suprafata si framantati usor pana cand puteti forma intr-o bila.
Inveliti in folie de plastic si lasati 30 de minute la rece. Intre timp preparati umplutura. Intr-o tigaie topiti untul si caliti cepele taiate fin cu putina sare la foc mic pana cand acestea sunt caramelizate, aproximativ 20 de minute. Sardinele rupeti-le in bucati mai mici iar ardeii taiati pestisori.
Presarati putina faina pe o suprafata, impartiti aluatul in 4 parti egale si intindeti fiecare in forma ovala de aproximativ 28 cm l si 17 cm l. Puneti ceapa calita, lasand aproximativ 2 cm pe margini apoi sardine si ardeii. Rulati marginile si cu o pensula ungeti-le cu ou batut.
Coaceti 25-30 minute (depinde de cuptor, verificati la 20 de minute) sau pana cand are o crusta aurie.
*Untul se poate incorpora in faina si intr-un bol cu degetele (doar ca va dura mai mult) dupa care adaugati apa amestecand cu o furculita pana cand se formeaza aluatul.
Serviti-le simplu sau acompaniate cu putina salata. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu Sardine si Ardei Copti" nu uita sa ii faci un review.
Inveliti in folie de plastic si lasati 30 de minute la rece. Intre timp preparati umplutura. Intr-o tigaie topiti untul si caliti cepele taiate fin cu putina sare la foc mic pana cand acestea sunt caramelizate, aproximativ 20 de minute. Sardinele rupeti-le in bucati mai mici iar ardeii taiati pestisori.
Presarati putina faina pe o suprafata, impartiti aluatul in 4 parti egale si intindeti fiecare in forma ovala de aproximativ 28 cm l si 17 cm l. Puneti ceapa calita, lasand aproximativ 2 cm pe margini apoi sardine si ardeii. Rulati marginile si cu o pensula ungeti-le cu ou batut.
Coaceti 25-30 minute (depinde de cuptor, verificati la 20 de minute) sau pana cand are o crusta aurie.
*Untul se poate incorpora in faina si intr-un bol cu degetele (doar ca va dura mai mult) dupa care adaugati apa amestecand cu o furculita pana cand se formeaza aluatul.
Serviti-le simplu sau acompaniate cu putina salata. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tarta cu Sardine si Ardei Copti" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany