Incepem prin a pregati tava pe care coacem prajitura. Eu am folosit o tava care cred ca are vasrta mea , de 35 x 30 cm pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul il incingem la 180 grade C.
Galbenusurile le frecam impreuna cu 120 gr zahar si cu untura pana cand zaharul se topeste. Adaugam esenta de rom sau extract de vanilie si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Vom obtine un aluat sfarmicios si moale.
Punem aluatul in tava si cu mainile sau cu spatele unei linguri, intindem aluatul pe toata tava. Impungem aluatul din loc in loc cu o furculita.
Peste aluat punem gemul de caise in strat uniform.
Albusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare le batem spuma tare si adaugam in ele nuca macinata.
Punem bezeaua peste gem si nivelam.
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20-25 minute.
Lasam la racit si apoi taiem prajitura in tava.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii