Incepem prin a pregati tava pe care coacem prajitura. Eu am folosit o tava care cred ca are vasrta mea , de 35 x 30 cm pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul il incingem la 180 grade C.
Galbenusurile le frecam impreuna cu 120 gr zahar si cu untura pana cand zaharul se topeste. Adaugam esenta de rom sau extract de vanilie si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Vom obtine un aluat sfarmicios si moale.
Punem aluatul in tava si cu mainile sau cu spatele unei linguri, intindem aluatul pe toata tava. Impungem aluatul din loc in loc cu o furculita.
Peste aluat punem gemul de caise in strat uniform.
Albusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare le batem spuma tare si adaugam in ele nuca macinata.
Punem bezeaua peste gem si nivelam.
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20-25 minute.
Lasam la racit si apoi taiem prajitura in tava.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii