Spirale Turcesti

Complexitate
redusa
Spirale Turcesti

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati:
  • -10 g drojdie proaspata
  • -1 lingurita zahar
  • -125 ml lapte batut
  • -125 ml apa minerala carbogazoasa
  • -60 ml ulei
  • -1 albus
  • -375 g faina
  • -1 lingurita rasa de sare
  • -1 galbenus + 1 lingura lapte batut, pentru uns
  • Altele:
  • -300 g branza usor sarata / amestec de branza de vaci proaspata, bine scursa de zer, cu telemea de oaie
  • -ulei, pentru uns aluatul si planul de lucru
  • -seminte pentru presarat (susan, mac, chimen, negrilica, etc) optional

Mod de preparare

Frecati drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
Bateti putin cu o furculita, cat sa se omogenizeze, laptele batut, apa minerala, uleiul, albusul si drojdia lichefiata.
Turnati cate putin din compozitia lichida peste sarea si faina cernuta intr-un bol, amestecand intai cu o lingura de lemn, apoi incepeti sa framantati energic coca.
Trebuie sa obtineti un aluat neted, nelipicios. La nevoie puteti adauga 1- 2 linguri de apa minerala (daca aluatul este prea vartos) sau 1- 2 linguri faina (daca aluatul este prea moale).

Impartiti aluatul in 12 bucati egale, ungeti-le cu ulei si asezati-le pe o farfurie mare.
Inveliti cu folie alimentara si lasati in repaus 15 min, la temperatura camerei.

Pe rand, luati fiecare bucata si intindeti cu sucitorul intr-o foaie rotunda, cu o grosime de cca 1 mm, pe planul de lucru uns cu ulei.
Asezati discurile pe masura ce au fost intinse pe o alta farfurie plata, suprapunandu-le, avand grija sa le stropiti pe fiecare in parte cu 1-2 lingurite de ulei.
Acoperiti-le din nou cu folie alimentara si lasati inca 15 min la odihna.

Rasturnati farfuria cu discurile de aluat pe planul de lucru uns cu ulei. In felul acesta veti avea deasupra discul pe care l-ati intins primul.
Se ia pe rand cate un disc si pe planul de lucru uns cu ulei se intinde cu sucitorul intr-o foaie de aluat foarte subtire, transparenta.
Stropiti aluatul cu inca 1 lingura buna de ulei, apoi presarati branza pe mijlocul foii.
Rulati aluatul sub forma de sul, invartiti-l apoi sub forma de spirala (melc) si introduceti capatul liber sub placinta formata.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu galbenus usor batut cu iaurt.
Presarati cu seminte, optional.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20- 25 min, la 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti imediat placintele din tava pe servetele absorbante, lasati cateva minute, apoi transferati pe un gratar si lasati la racorit.

Serviti spiralele caldute sau reci.
Aceste spirale sunt superbe, cu un gust minunat si o textura incantatoare si nici pe departe uleioase cum s-ar putea crede la o prima lectura a retetei.

Surpriza vine la degustare, cand, in interiorul spiralelor, veti intalni alternand straturile crocante cu cele moi, accentuate de gustul minunat al branzei topite - coapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura