Prajitura cu Sirop si Coaja de Lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Sirop si Coaja de Lamaie

Ingrediente

  • zahar
  • faina
  • 1 lamaie
  • 4 linguri de uca macinata
  • praf de copt

Mod de preparare

- se cantaresc ouale (in coaja) si apoi se cantareste tot atata zahar, faina si unt;
- se freaca untul spuma si se continua amestecatul cu cantitatea de zahar corespunzatoare;
- cand s-a ajuns la completa dizolvare a zaharului se adauga galbenusurile de ou, unul cate unul amestecand dupa fiecare;

- se rade coaja unei lamai (o lamaie pentru 4 oua) si se adauga;
- se toarna faina amestecata cu praful de copt (aproximativ 1 lingurita pentru 4 oua)
- se bat albusurile si se amesteca usor, de jos in sus in compozitie;

- se unge o tava si se presara zahar tos, se toarna compozitia in tava si se presara nuca macinata sau tocata din cutit;
- se da la cuptor pentru 1/2 ora;
- se face un sirop de zahar si se stoarce lamaie; se gusta si se apreciaza daca gusturile sunt echilibrate;

- se scoate prajitura, se rastoarna pe platou, se inteapa sarguincios cu un ac lung in cat mai multe locuri si se toarna siropul de lamaie incet, avand grija sa absoarba siropul inainte de-a pune alta lingura;

- se portioneaza mai bine dupa ce se raceste (eu n-am avut norocul asta fiindca s-a mancat calda ...)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cartofi cu bacon la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi cu bacon la cuptor

Cartofi cu bacon la cuptor
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola