Placintele cu Branza de Vaci

Postat pe: 15-03-2011
(2)

Ingrediente

1 ou
100 g smantana
1/2 lingurita sare
aproximativ 100- 120 ml apa
60- 80 g unt, la temperatura camerei
faina cat cuprinde, aproximativ 450 g (circa 3 pahare)
100 g smantana pentru uns placintelele
Umplutura:
600 g branza de vaci, bine scursa
1- 2 oua
zahar, dupa gust
arome, dupa dorinta (eu am pus vanilie)
stafide inmuiate in rom si scurse, dupa gust si dorinta

Mod de preparare

Aluat:
Framantati un aluat ca de paine, putin mai moale si mai lipicios, din ou, apa calduta, smantana si faina cernuta impreuna cu sarea.

Lasati sa se odihneasca 15 min la temperatura camerei.

Impartiti aluatul in 3 parti egale.

Intindeti fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara si ungeti-o cu 1/3 din cantitatea de unt moale.

Rulati sub forma de sul, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Intre timp pregatiti umplutura:

Amestecati bine branza de vaci cu zahar, ou, zahar vanilat, stafide si omogenizati bine.
Scoateti cate un rulou de la rece si taiati-l in 10-12 bucati egale.
Intindeti fiecare bucatica intr-o foaie rotunda de 6-8 cm diametru si puneti la mijloc 1 - 2 lingurite din umplutura. Aduceti marginile spre centru si lipiti bine.
Fie le asezati cu lipitura in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, fie le impachetati ca in poze, apoi ungeti-le cu smantana.

Procedati la fel pana terminati tot aluatul si umplutura.

Dati la cuptorul incins la 200 grade pana incep sa se rumeneasca, apoi inca 10 min la 150 grade.

Scoateti-le din tava pe gratar si acoperiti imediat cu un prosop, sa se inmoaie.

Serviti calde, dar sunt la fel de bune si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placintele cu Branza de Vaci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  02.04.2011 09:42:02

Multumesc, Elena.elena !
Imi place sa-mi rasfat familia.

elena.elena
•  02.04.2011 09:28:51

Lucia, inca o bunatate de la tine! Daca te cunosteam mai devreme te faceam soacrea mea cumva :))) Arata extraordinar,ferice de cei din familia ta! :)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placintele cu Branza de Vaci