Placinte Rapide cu Telemea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Placinte Rapide cu Telemea

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 450 ml lapte batut (iaurt, chefir, sana)
  • 250 g telemea (branza de oi, branza de burduf)
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati sarea, telemeaua rasa sau maruntita cu furculita si amestecati bine. Incorporati laptele batut, apoi framantati putin aluatul, chiar daca este moale si lipicios.
Transferati pe masa de lucru foarte bine infainata, framantati inca 2- 3 min ajutandu-va si adaugand tot cate putina faina pana cand aluatul devine omogen si nelipicios la suprafata.

Lasati-l neacoperit, sa se odihneasca la temperatura camerei, 10 min, apoi impartiti in 6 bile egale.
Luati o bucata, intindeti o foaie rotunda de 1- 1, 5 cm grosime si intepati-o din loc in loc cu dintii unei furculite.
Incingeti putin ulei intr-o tigaie si prajiti pe ambele parti placinta, la foc mediu spre mic, pregatind intre timp o alta foaie de aluat. Continuati identic.

Scoateti pe o farfurie si pe masura ce sunt coapte, claditi-le una peste alta pentru a se aburi si a se pastra moi.

Serviti cat sunt calde, aburinde, sau daca va raman, puteti sa le incalziti a doua zi la microunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura