Placinta cu Spanac

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta (din comert)
  • 600g spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 200g ricotta
  • 300g telemea
  • 2 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se fierbe spanacul 5 minute in apa cu sare, se strecoara si se toaca marunt. Se amesteca cu ceapa tocata, usturoiul zdrobit, telemeaua rasa, ouale batute si ricotta. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa gust.

2. Se intinde 1/2 din cantitatea de foi de placinta, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se ung foile cu ulei caldut sau untura topita. Se toarna umplutura, se acopera cu restul de foi si se unge placinta deasupra cu galbenus de ou.

3. Se coace placinta in cuptor preincazit circa 1 ora. Dupa ce s-a racorit, se portioneaza.
Pofta buna!
Placinta cu spanac se portioneaza cand este aproape rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)