Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar (devine lichida), se pune peste faina impreuna cu laptele si celelalte ingrediente din care se face un aluat putin mai tare decat cel de paine. Se lasa la dospit aprox 30 min. Apoi se imparte aluatul in 4 parti din care se vor intinde 4 foi.
Intre timp se calesc merele rase cu zahar si scortisoara. Se lasa la racit! Intindem prima foaie o punem in tava unsa sau imbracata in hartie de copt, se lasa in cuptorul incins aprox 10 min pana se intareste putin, apoi punem merele si celelalte foi. Ultima foaie se da cu ou si se presara peste, zahar tos, pentru a avea un aspect placut la final. Se lasa in cuptor aproximativ 45 min la o temperatura de 160-170 grade.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii