Placinta cu Ciuperci - Gombas Pirog

Postat pe: 21-11-2010
(1)

Ingrediente

Ingrediente aluat:
400 gr faina
200 gr smantana
100 ml ulei
2 oua
1/2 lingurita sare
Ingrediente umplutura :
400 gr ciuperci
2 linguri ulei
1 ceapa
1 legatura patrunjel verde
2 oua fierte
200 gr smantana
sare
piper dupa gust (eu am pus si un pic de Delikat)

Mod de preparare

Punem faina, smantana, uleiul, ouale si sarea intr-un vas si framantam un aluat pe care il lasam la odihna pana pregatim umplutura.

Pe 2 linguri de ulei calim ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile (am folosit ciuperci de la conserva) taiate in patru (in caz ca folositi ciuperci proaspete le taiati felii potrivite), condimentam cu sare, piper si delikat si lasam la dustulit pentru circa 5 minute.

In acest timp fierbem cele 2 oua le curatam apoi si le taiem marunt. Dupa ce ciupercile s-au calit adaugam ouale taiate marunt si patrunjelul tocat in acelasi timp adaugand si smantana. Lasam sa dea impreuna vreo 3 clocote si il luam de pe foc.

Aluatul il intindem de aproximativ 1 cm grosime, il asezam intr-o tava unsa, umplutura o punem peste foaie si apoi impaturim intai la capete apoi aducem marginile foii peste umplutura. Ungem deasupra cu un pic de apa si dam tava la cuptorul preincalzit pana placinta e frumos rumenita deasupra. O acoperim cu un prosop, apoi cu o folie si iar prosop si lasam sa stea asa cel putin 1/2 ora.

Se taie felii si se poate servi
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu Ciuperci - Gombas Pirog" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pufy_pinki
•  17.10.2009 23:07:17

yum pare buna

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu Ciuperci - Gombas Pirog