Ingrediente
● Aluat: |
● 300g faina |
● 1 lingurita sare |
● 1 lingurita condimente pentru carnea de miel |
● 100g unt |
● 2 galbenusuri |
● Umplutura: |
● 1 lingura de unt |
● 1 chifla veche |
● 1/8 l lapte cald |
● 1 ceapa tocata marunt |
● 1 catel de usturoi |
● 2 morcovi taiati cubulete |
● 600g carne tocata de miel |
● 5 linguri de smanatana |
● 2 linguri de patrunjel verde tocat marunt |
● 1 varf de cutit de sare |
● 1/2 lingurita de piper |
● 1/2 lingurita de boia |
● coaja rasa de lamaie |
● 2 linguri vin rosu dulce |
● Suplimentar: |
● 1 galbenus |
● 50g branza rasa |
● faina pentru suprafata de lucru |
● grasime pentru uns forma |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:10min
1. Se framanta aluatul din faina, sare, unt si galbenusuri. Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la rece.
2. Se rumenesc morcovii, ceapa si usturoiul in unt incins. Se taie chifla cubulete si se inmoaie in lapte. Intr-un castron adanc, se amesteca carnea tocata de miel cu legumele calite, chifla bine scursa si smantana. Se potriveste de gust cu patrunjel, condimente si vin rosu.
3. Se incalzeste cuptorul la 200*C.
4. Aluatul se imparte in 2 cercuri de marimea formei de copt (rotunda cu diametrul de 26cm). Se pune prima foaie in forma unsa cu grasime. Peste foaie se aseaza umplutura de carne, se niveleaza si peste ea se aseaza cealalta foaie. Se unge placinta cu galbenus si se presara branza rasa. Se coace 45 de minute, pana se rumeneste bine.
Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in felii ca si tortul si se serveste cu un vin rosu sec. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu Carne de Miel" nu uita sa ii faci un review.
2. Se rumenesc morcovii, ceapa si usturoiul in unt incins. Se taie chifla cubulete si se inmoaie in lapte. Intr-un castron adanc, se amesteca carnea tocata de miel cu legumele calite, chifla bine scursa si smantana. Se potriveste de gust cu patrunjel, condimente si vin rosu.
3. Se incalzeste cuptorul la 200*C.
4. Aluatul se imparte in 2 cercuri de marimea formei de copt (rotunda cu diametrul de 26cm). Se pune prima foaie in forma unsa cu grasime. Peste foaie se aseaza umplutura de carne, se niveleaza si peste ea se aseaza cealalta foaie. Se unge placinta cu galbenus si se presara branza rasa. Se coace 45 de minute, pana se rumeneste bine.
Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in felii ca si tortul si se serveste cu un vin rosu sec. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu Carne de Miel" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 12.03.2009 07:37:08
O reteta deosebita,ca de altfel toate retetele tale postate aici !
Le-am salvat, facut si pot spune ca toate sunt grozave !
Felicitari !