Placinta cu Carne de Miel

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita condimente pentru carnea de miel
  • 100g unt
  • 2 galbenusuri;
  • Umplutura:
  • 1 lingura de unt
  • 1 chifla veche
  • 1/8 l lapte cald
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 morcovi taiati cubulete
  • 600g carne tocata de miel
  • 5 linguri de smanatana
  • 2 linguri de patrunjel verde tocat marunt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita de boia
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri vin rosu dulce;
  • Suplimentar:
  • 1 galbenus
  • 50g branza rasa
  • faina pentru suprafata de lucru
  • grasime pentru uns forma;

Mod de preparare

1. Se framanta aluatul din faina, sare, unt si galbenusuri. Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la rece.

2. Se rumenesc morcovii, ceapa si usturoiul in unt incins. Se taie chifla cubulete si se inmoaie in lapte. Intr-un castron adanc, se amesteca carnea tocata de miel cu legumele calite, chifla bine scursa si smantana. Se potriveste de gust cu patrunjel, condimente si vin rosu.

3. Se incalzeste cuptorul la 200*C.

4. Aluatul se imparte in 2 cercuri de marimea formei de copt (rotunda cu diametrul de 26cm). Se pune prima foaie in forma unsa cu grasime. Peste foaie se aseaza umplutura de carne, se niveleaza si peste ea se aseaza cealalta foaie. Se unge placinta cu galbenus si se presara branza rasa. Se coace 45 de minute, pana se rumeneste bine.

Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie in felii ca si tortul si se serveste cu un vin rosu sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie