Placinta cu Branza Sarata II

Complexitate
redusa
Placinta cu Branza Sarata II

Ingrediente

  • 12 foi de placinta
  • ulei pentru uns foile si tava
  • 5 kg branza de vaca (scursa bine de tot) 250-400 gr branza telemea
  • 2 oua
  • pesmet (optional, doar daca branza este totusi apoasa)

Mod de preparare

Se intind in tava foile de placinta, jumatate din cantitatea prevazuta, una dupa alta, fiecare din ele fiind unsa/stropita cu ulei.

Branza de vaci se amesteca cu branza telemea care, in prealabil, a fost data pe razatoarea de mere si cu ouale prevazute. Se aseaza peste foile din tava si se acopera cu restul de foi, pe care le asezam, tot pe rand, si pe fiecare le ungem/stropi cu ulei.
Se da la cuptor, se coace la foc potrivit, se taie rece si se serveste langa o bere buna, ca aperitiv sau chiar pe post de "ceva dulce" dupa mancare.

nota...

1) Daca tava dvs e mai mica, atunci cantitatea de branza sa o impartiti ...

2) Daca branza telemea e prea sarata, desigur ca folositi mai putin decat este scris in reteta sau daca nu e asa sarata atunci se mai poate adauga sare dupa gust.

3) Pentru variatie ... branza se poate combina cu marar si usturoi, in cazul asta se foloseste jumatate din cantitatea de branza si bucatelele de placinta se taie foarte mici, exact atat cat se pune odata in gura

4)... sau alta combinatie, branza (tot jumatate de portie) ceapa dupa gust 2-3 lingurite de chimen si putina boia (dupa gust)... si in cazul asta portile sant marunte, exact cat sa pune odata in gura.

Placintele taiate marunt, se aranjeaza pe tavi lunguiete se lasa mai departate pentru ca arata mai elegant, se pun mai multe platouri pe mese (in cazul in care aveti petrecere stil "bufet rece") intercalate cu alte platouri de aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura