Ingrediente

pentru aluat:
faina cat cuprinde (aprox 500 g)
1 cub mic de drojdie (25 g)
3 linguri ulei de masline
400 ml apa calduta
2 lingurite sare
Optional: oregano
pentru decorat:
rosii decojite, ardei gras, salam, carnaciori, masline si cascaval, ketchup dulce si picant

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Aceasta e reteta mea de pizza de casa, la care am folosit ingrediente preferate de toti membrii familiei: rosii decojite, ardei gras, salam, carnaciori, masline si cascaval.

Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul:
Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga 2 lingurite de sare, putin oregano, uleiul si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la rece (daca nu aveti o camara unde e frig, il dati la frigider).

Intre timp, se preincalzeste cuptorul si se feliaza salamul, maslinele, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.

Se imparte aluatul in 4 bucati si se intinde fiecare pe masa presarata cu faina, in forma pe cat posibil rotunda. Se unge aluatul cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pana se rumenesc (aprox 30 de minute), la foc mediu.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pizza rustica" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pizza rustica