Ingrediente

Pentru blat:
Drojdie – 5 g
Apa calduta – 300 ml
Sare – 2 lingurite
Zahar – 1 lingurita
Faina calitativa – 700 g
Ulei – 50 ml
Malai – 2 lingurite
Gris – 2 lingurite
Pentru compozitie:
Mozzarella gourmet (pentru pizza) – 100 g
Busuioc – 12-15 frunze
Masline Kalamata – 10-12 buc
Pentru sos de rosii:
Rosii proaspete – 3 buc
Bulion – 2 linguri
Busuioc – 4-5 frunze
Oregano – 2 frunze
Zahar – 1 varf de cutit
Ulei de masline – 1 lingurita
Sare si piper dupa gust
Extra:
Faina pentru intins blatul

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Introduceti toate ingredientele de sos de pizza intr-un blender si blendati pana obtineti o pasta omogena;
Puneti-o pe plita la foc mediu si lasati-o sa scada;
Lasati sosul la racit;
Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar;
Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa;
Amestecati bine;
Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantanti;
Lasati la cald cca 30-40 min, si apoi la rece peste noapte;
Amestecati malaiul cu grisul;
Ungeti o tava rotunda pentru pizza (cu gauri preferabil) cu ulei si tapetati-o cu amestecul de malai si gris;
Presarati putina faina pe aluat si pe sucitor si intindeti-l de cca 5 mm grosime, in forma tavii in care doriti sa il puneti;
Puneti sos de rosii pe deasupra, mozzarella rasa sau taiata cubulete mici, busuioc si masline Kalamata;
Incingeti cuptorul la 200-210 grade Celsius si introduceti pizza inauntru;
Scoateti-o atunci cand s-a rumenit si s-a patruns perfect;
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pizza de casa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pizza de casa