Intr-o cana dizolvati in apa mierea si drojdia apoi lasati 15 minute. Intr-un bol cu telul amestecati bine faina, sare, turmeric si ghimbir. Faceti loc in mijloc si adaugati 30 g unt topit si apa cu drojdie. Cu o furculita incorporati bine formand un aluat moale si foarte lipicios.
Acoperiti cu un prosop sau folie de plastic si lasati intr-un loc cald 2 ore. Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8). Presarati faina pe o supafata, transferati aluatul si mai presarati faina deasupra acestuia apoi framantati usor 2 minute.
Acesta este inca lipicios si moale dar cum puteti presarand cate putina faina incercati sa lucrati cu el. Impartiti acesta in 4 parti aproximativ egale si formati in bile. Puneti o folie de aluminiu in tava. Ungeti folia cu putin din untul topit.
Intindeti fiecare direct in tava cu mana apasand intr-o forma ovala cu o lungime de 20-22 cm si aproximativ 10-12 cm latime. Lasati putin spatiu intre ele iar daca nu va incap acoperiti aluatul pe masa cu o folie de plastic.
Tineti in cuptor 7-8 minute scoateti, intoarceti si ungeti si cealalta parte cu unt. Mai tineti inca 7-8 minute.
*Este o paine specifica regiunilor Indiene sau Pachistaneze.
Intr-o farfurie tineti-le calde acoperite cu o folie de aluminiu/prosop sau incalziti in cuptor/tigaie inainte de servire.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" De data aceasta am pregatit o rulada cu carne...
Rulada din carne de pui umpluta cu fasole verde, nuci si cascaval invelita in baconIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii