Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul si lingurile de ulei de floarea-soarelui. Dizolvam drojdia in apa, calda, nu fierbinte, doar mai calda decat de obicei si o turnam peste faina. Amestecand toate ingredientele, vom avea un aluat, perfect, nici moale, nici tare.
Punem cele 3linguri de ulei de masline, peste.
Framantam bine, pana intra, uleiul in aluat, dupa care il punem la crescut. Dar de data aceasta il punem in cuptor la 20-30 grade, cu o oala cu apa, inauntru.
In jumatate de ora, vom avea un aluat perfect crescut. Dam cu putin ulei, pe masa, punem aluatul, il impartim in doua si il framantam. Cele doua paini le punem in colturile opuse, ale tavii. Dam tava la cuptor, pt inca 10 minute, la 20-30 grade. Oala cu apa ramane in cuptor. Marim temperatura cuptorului, dupa cele 10 minute, cand painile si-au marit volumul.
Odata marita temperatura, cuptorului, lasam oala cu apa inauntru, pana paine e facuta de jumatate, dupa care o scoatem si lasam painile sa se coaca, pe sec.
Dupa ce scoatem, painile, din cuptor, le dam cu apa rece, ca sa se inmoaie coaja si le lasam la racit.
Pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor O bunătate este această tartă.Imi plac foarte mult perele,iar cele poşate în vin roşu sunt delicioase,...
Tarta cu pere posate in vin rosuIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii