Paine Aperitiv

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie
  • 25 g zahar
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 500 ml apa calduta
  • Pt umplutura:
  • 4 oua fierte
  • 1 castravete
  • 1 salata verde
  • 1 ardei gras
  • 200 g branza telemea
  • 200 g sunca de Praga
  • 200 g cascaval

Mod de preparare

Se desface drojdia in putina apa calduta, in care se adauga si o lingurita de zahar. Se framanta cu aprox. jumatate din cantitatea de faina. Apoi, se presara deasupra putina faina si se lasa sa creasca, la loc caldut, cam o ora.

Trecut acest timp, se adauga restul de faina, uleiul si sarea, turnand 500 ml apa calduta, putin cate putin, pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa aluatul la dospit 2-3 ore.

Apoi, se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei si se coace aprox. 50 minute.

Se lasa la racit si, dupa aceea, se taie deasupra un capacel si se scoate cu grija miezul. In golul ramas se aseaza in straturi felii de branza, cascaval si sunca, frunze de salata, rondele de ou, rondele de castravete si fasii de ardei.

Se poate servi ca atare sau se mai da la cuptor pt. cel mult 20 minute, ca sa fie calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite pufoase reteta cu afine
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta cu afine

Clatite pufoase reteta Ia sa vedeti voi ce-am mai mesterit eu impreuna cu Breville Panini Maker 😉 Niste clatite pufoase...

Clatite pufoase reteta cu afine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola