Ingrediente

Ies 8-9 lipii
245 g faina de grau alba
100 g faina de grau neagra
3/4 lingurita sare de mare sau roz fina
1/3 lingurita praf de copt
71 g untura
180 ml apa calda (intre 40-45 c)

Mod de preparare

Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti fainele, praful de copt, sarea si untura. Pulsati pana cand untura este bine incorporata cu faina, vreo 10-15 secunde. Transferati intr-un bol, adaugati 160 ml apa si cu o furculita amestecati bine. Daca este prea uscat adaugati restul de apa.

Framantati usor pe o suprafata cu putina faina pana cand aluatul este putin ferm si elastic, aproximativ 6-7 minute (adaugati doar un praf de faina daca este necesar). Impartiti acesta in 8 bucati egale, formati-le apoi in bile. Acoperiti-le cu folie de plastic si lasati 40 de minute.

Incalziti o tigaie pe foc mediu (optional puteti pune 3-4 stropi de ulei de masline, nu lasati sa se arda). Intindeti fiecare bila de aluat intr-un cerc cu diametrul de aproximativ 20-21 cm.

Coaceti pe fiecare parte in jur de un minut sau pana cand apar bule de aer si 'pete maronii'. Tineti-le acoperite cu un prosop sau folie de aluminiu daca le folositi imediat sau acoperiti cu folie de plastic si refrigerati cand acestea sunt reci.

* Mie imi plac lipiile mai subtiri. Daca le doriti mai groase faceti portie dubla.
** Daca doriti lipiile mai mari impartiti aluatul doar in 4 si dublati diametrul cercului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Lipii de Casa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

beccas
•  09.02.2013 19:17:52

Domnule draga nu iti face griji. Imi permit sa mentionez ca eu sunt studenta, traind intr-o lume moderna departe de plita de tuci. Umplutura le-am facut dar in alta reteta. Aceasta este doar o simpla metoda de a face lipi.

danielcozma391
•  09.02.2013 17:17:28

IMI permit sa fac mentiunea ca aceste lipii sa fie coapte pe o plita de tuci cate doua sau trei deodata,pe plita la vatra focului,si totusi puteai surioara sa le faci si o umplutura ca mai sant si nemancati pe aici.Ma opresc ,imi vine rau....

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Lipii de Casa