Ingrediente

Ies 8-9 lipii
245 g faina de grau alba
100 g faina de grau neagra
3/4 lingurita sare de mare sau roz fina
1/3 lingurita praf de copt
71 g untura
180 ml apa calda (intre 40-45 c)

Mod de preparare

Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti fainele, praful de copt, sarea si untura. Pulsati pana cand untura este bine incorporata cu faina, vreo 10-15 secunde. Transferati intr-un bol, adaugati 160 ml apa si cu o furculita amestecati bine. Daca este prea uscat adaugati restul de apa.

Framantati usor pe o suprafata cu putina faina pana cand aluatul este putin ferm si elastic, aproximativ 6-7 minute (adaugati doar un praf de faina daca este necesar). Impartiti acesta in 8 bucati egale, formati-le apoi in bile. Acoperiti-le cu folie de plastic si lasati 40 de minute.

Incalziti o tigaie pe foc mediu (optional puteti pune 3-4 stropi de ulei de masline, nu lasati sa se arda). Intindeti fiecare bila de aluat intr-un cerc cu diametrul de aproximativ 20-21 cm.

Coaceti pe fiecare parte in jur de un minut sau pana cand apar bule de aer si 'pete maronii'. Tineti-le acoperite cu un prosop sau folie de aluminiu daca le folositi imediat sau acoperiti cu folie de plastic si refrigerati cand acestea sunt reci.

* Mie imi plac lipiile mai subtiri. Daca le doriti mai groase faceti portie dubla.
** Daca doriti lipiile mai mari impartiti aluatul doar in 4 si dublati diametrul cercului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Lipii de Casa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

beccas
•  09.02.2013 19:17:52

Domnule draga nu iti face griji. Imi permit sa mentionez ca eu sunt studenta, traind intr-o lume moderna departe de plita de tuci. Umplutura le-am facut dar in alta reteta. Aceasta este doar o simpla metoda de a face lipi.

danielcozma391
•  09.02.2013 17:17:28

IMI permit sa fac mentiunea ca aceste lipii sa fie coapte pe o plita de tuci cate doua sau trei deodata,pe plita la vatra focului,si totusi puteai surioara sa le faci si o umplutura ca mai sant si nemancati pe aici.Ma opresc ,imi vine rau....

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Lipii de Casa