Cum Se Pregateste O Varianta de Aluat Dospit Rapid

Complexitate
redusa
Cum Se Pregateste O Varianta de Aluat Dospit Rapid

Ingrediente

  • Pentru 500 g aluat:
  • -400 g faina
  • -10 g praf de copt
  • -1 pahar lapte (in varianta de post folositi lapte de soia)
  • -3/4 pahar ulei
  • -2 linguri zahar
  • -¼ lingurita sare
  • -11 g drojdie uscata sau 42 g drojdie proaspata
  • pahar de 300 ml

Mod de preparare

Cerneti faina impreuna cu praful de copt si tineti la indemana.

Separat, incalziti doar putin amestecul format din lapte, ulei, zahar, sare si amestecati pana ce se dizolva sarea si zaharul. Dati deoparte si lasati pana ajunge la temperatura camerei.

Adaugati drojdia si bateti cu telul pana ce aceasta este dizolvata.

Turnati cate putin peste faina si amestecati de fiecare data. La final trebuie sa obtineti un aluat mai moale si lipicios. In aceasta faza, nu fiti tentate sa adaugati mai multa faina pentru ca veti obtine un aluat prea tare, care nu va creste bine.

Scoateti pe masa de lucru infainata si framantati aluatul cca 1 min, adaugand treptat 2 maxim 3 linguri cu faiana. Aluatul este tot molcut si putin lipicios.

Puneti-l inapoi in bol, bolul intr-o oala mai mare cu apa calda spre fierbinte, a carei inaltime sa ajunga pana la ¼ din inaltimea bolului in care aveti aluat. Acoperiti totul cu un servet mai gros de bucatarie si lasati la dospit pentru 30 min, timp in care aluatul va creste repede si frumos.

Transferati aluatul din nou pe masa de lucru putin infainata, framantati inca 1 min, iar daca aluatul o cere (adica este uleios, dar inca putin lipicios), puteti adauga 1 maxim 2 linguri de faina.

Modelati aluatul sub forma de bila si lasati-l sa se odihneasca acoperit, 10 min, la temperatura camerei, apoi il puteti taia si modela dupa cum o cere reteta.

Puteti sa-l folositi la orice copturi la care se cere aluat dospit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Drob de curcan
Bucataras.RO

Drob de curcan

Pentru toate persoanele care nu mananca miel,recomand drobul de curcan!

Drob de curcan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola