Se pune intr-un castron laptele caldut, drojdia, 1 lingura zahar, si o lingura de faina se amesteca toate bine si se lasa la crescut acoperit ia, pt 30 min. In alt castron se pune faina restul de zahar, coaja de lamaie, esenta si compozitia de drojdie care intre timp a crescut.
Se amesteca dupa care se adauga ouale batute, sarea si uleiul se framanta bine si se lasa la crescut 2 ore. Dupa ce a crescut se imparte in 8 bucati, fiecare bucata se intinde un pic si se da cu unt moale si se pudreaza cu zahar se procedeaza asa pana terminam toate foile ultima nu se unge.
Dupa care se intinde o foaie mare cu grosimea de 0. 5 cm si se taie. Se pune gem pe fiecare parte si se ruleaza. Se pun in tava cu hartie de copt si se lasa la crescut 1 ora. Se ung cu ou si se pudreaza cu zahar, se coc la 180 grade pt 20 min sau pana sunt frumos aurii.
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii