Cantucci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cantucci

Ingrediente

  • -300g faina
  • -300g zahar
  • -200g migdale
  • -1 vanilina
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1/2 lingurita sare
  • -2 ou mari
  • -2 linguri unt moale

Mod de preparare

Prima data se pun migdalele la prajit, in cuptorul preincalzit pentru 5 minute. Prajite, se scot din cuptor si se lasa la racit. Daca doriti, puteti taia cateva migdale in jumatate.

Separat, se amesteca intr-un bol faina cu zaharul, ouale, praful de copt, coaja de lamaie, sarea si vanilina. Apoi se pun cele 2 linguri de unt moale, se framanta din nou si se pun migdalele.

Se framanta bine ca sa se incorporeze toate migdalele cu aluatul.

Aluatul rezultat se imparte in doua parti egale. Fiecarei parti i se da forma de rulou lung de aprox. 30 cm si lat de aprox. 4 cm, apoi, se pun in tava, iar tava se da la cuptor, pana prind o culoare frumos aurie.

Rulourile se vor taia felii, cat timp sunt calde.

Se pot servi imediat... merg foarte bine atat cu vin cat si fara vin!! :)

Sarbatori fericite!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
5
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Fursecuri cu unt si cocos
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura