Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Ingrediente

  • Pentru 4 buc
  • Aluat
  • -500 g faina
  • -1 ou
  • -250 ml apa minerala
  • -½ lingurita sare
  • -150 g untura moale/unt ( grasime min 80 %), moale
  • -ulei pt uns masa
  • Umplutura pt visine/cirese si afine, proaspete
  • -800 g visine/cirese, fara samburi
  • -200 g afine
  • -150 g zahar sau dupa gust ( daca vreti sa fie mai dulce)
  • -1 lingurite scortisoara
  • -100 g pesmet
  • -zahar vanilat, optional
  • -ciocolata rasa, optional
  • Umplutura pt visine/cirese si afine, congelate/din compot
  • -800 g visine/cirese, fara samburi, scurse bine
  • -200 g afine, scurse bine
  • -200 ml sirop de visine
  • -2 linguri amidon dizolvat in 100 ml sirop de visine, rece
  • -ciocolata tocata marunt/rasa, optional
  • Pentru uns si servit
  • -1 galbenus/suc de mere, pentru uns
  • -zahar pudra/zahar pudra vanilat, pentru servit ( optional)

Mod de preparare

Aluat
Puteti face aluatul, fie in masina de paine/robot ( 1), fie sa-l framantati de mana ( 2):
1/ Puneti in masina de paine/robot apa minerala, oul, sarea, apoi faina cernuta.
Setati pe programul de framantat.

2/ Daca nu aveti masina de paine/robot procedati astfel: puneti faina cernuta pe masa de lucru, in mijlocul ei spargeti oul si turnati cate putin din apa minerala in care ati dizolvat sarea.
Incepeti sa framantati, adaugand si restul de apa minerala pana obtineti un aluat potrivit si care sa nu se lipeasca de maini.

* Daca coca este prea tare, mai adaugati apa minerala, daca este prea moale, adaugati faina.

Scoateti aluatul pe masa de lucru si impartiti-l in 3 bucati egale.
Impartiti cantitatea de untura tot in 3 parti.
Intindeti in foaie dreptunghiulara prima bucata de aluat, cat mai subtire, pe masa usor unsa cu ulei.
Ungeti toata suprafata cu 1/3 din cantitatea de untura moale si rulati-o apoi sub forma de sul, pe latura lunga. Dati deoparte.
Ungeti din nou planul de lucru cu putin ulei. Intindeti cat mai subtire si a doua bucata de aluat, tot intr-o foaie dreptunghiulara, care sa aiba aceeasi lungime ca prima.
Ungeti intreaga suprafata a foii cu alta parte de untura.
Puneti prima rulada formata la marginea lunga a celei de a 2-a foaie intinsa si rulati-le impreuna ca pe un sul. Dati deoparte.
Procedati identic cu a 3-a parte de aluat: plan de lucru uns cu ulei, intins in foaie dreptunghiulara, unsa cu restul de untura, pus sulul anterior format si rulate impreuna.
Inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.

Umplutura
- pt visine/cirese si afine, proaspete:
Lasati la scurs si zvantat afinele spalate, precum si visinele/ciresele spalate, de la care ati indepartat coditele si samburii.
Amestecati-le cu zahar, pesmet, scortisoara, vanilie.
Impartiti in 4 parti egale.
- pt visine/cirese si afine, congelate/din compot:
Lasati la dezghetat fructele.
Scurgeti bine.
Aduceti la punctul de fierbere siropul si visinele/ciresele, adaugati amidonul dizolvat in 100 ml sirop rece si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Dati deoparte si lasati la racit.
Impartiti in 4 parti egale.

Scoateti aluatul din frigider pe planul de lucru usor infainat si impartiti rulada in 4 parti egale.
Intindeti pe rand fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara de aluat care sa aiba latura lunga de aceeasi marime cu lungimea tavii folosite.
Puneti o parte din umplutura la marginea lunga a foii, presarati cu ciocolata ( optional) si rulati sub forma de sul.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Procedati identic si cu restul de aluat si umplutura.
Ungeti-le cu galbenus/suc de mere.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 1 ora, la 175-180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar. Pudrati cu zahar pudra/zahar pudra vanilat ( optional).

Serviti strudelul feliat, cald sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura