Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Ingrediente

  • Pentru 4 buc
  • Aluat
  • -500 g faina
  • -1 ou
  • -250 ml apa minerala
  • -½ lingurita sare
  • -150 g untura moale/unt ( grasime min 80 %), moale
  • -ulei pt uns masa
  • Umplutura pt visine/cirese si afine, proaspete
  • -800 g visine/cirese, fara samburi
  • -200 g afine
  • -150 g zahar sau dupa gust ( daca vreti sa fie mai dulce)
  • -1 lingurite scortisoara
  • -100 g pesmet
  • -zahar vanilat, optional
  • -ciocolata rasa, optional
  • Umplutura pt visine/cirese si afine, congelate/din compot
  • -800 g visine/cirese, fara samburi, scurse bine
  • -200 g afine, scurse bine
  • -200 ml sirop de visine
  • -2 linguri amidon dizolvat in 100 ml sirop de visine, rece
  • -ciocolata tocata marunt/rasa, optional
  • Pentru uns si servit
  • -1 galbenus/suc de mere, pentru uns
  • -zahar pudra/zahar pudra vanilat, pentru servit ( optional)

Mod de preparare

Aluat
Puteti face aluatul, fie in masina de paine/robot ( 1), fie sa-l framantati de mana ( 2):
1/ Puneti in masina de paine/robot apa minerala, oul, sarea, apoi faina cernuta.
Setati pe programul de framantat.

2/ Daca nu aveti masina de paine/robot procedati astfel: puneti faina cernuta pe masa de lucru, in mijlocul ei spargeti oul si turnati cate putin din apa minerala in care ati dizolvat sarea.
Incepeti sa framantati, adaugand si restul de apa minerala pana obtineti un aluat potrivit si care sa nu se lipeasca de maini.

* Daca coca este prea tare, mai adaugati apa minerala, daca este prea moale, adaugati faina.

Scoateti aluatul pe masa de lucru si impartiti-l in 3 bucati egale.
Impartiti cantitatea de untura tot in 3 parti.
Intindeti in foaie dreptunghiulara prima bucata de aluat, cat mai subtire, pe masa usor unsa cu ulei.
Ungeti toata suprafata cu 1/3 din cantitatea de untura moale si rulati-o apoi sub forma de sul, pe latura lunga. Dati deoparte.
Ungeti din nou planul de lucru cu putin ulei. Intindeti cat mai subtire si a doua bucata de aluat, tot intr-o foaie dreptunghiulara, care sa aiba aceeasi lungime ca prima.
Ungeti intreaga suprafata a foii cu alta parte de untura.
Puneti prima rulada formata la marginea lunga a celei de a 2-a foaie intinsa si rulati-le impreuna ca pe un sul. Dati deoparte.
Procedati identic cu a 3-a parte de aluat: plan de lucru uns cu ulei, intins in foaie dreptunghiulara, unsa cu restul de untura, pus sulul anterior format si rulate impreuna.
Inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.

Umplutura
- pt visine/cirese si afine, proaspete:
Lasati la scurs si zvantat afinele spalate, precum si visinele/ciresele spalate, de la care ati indepartat coditele si samburii.
Amestecati-le cu zahar, pesmet, scortisoara, vanilie.
Impartiti in 4 parti egale.
- pt visine/cirese si afine, congelate/din compot:
Lasati la dezghetat fructele.
Scurgeti bine.
Aduceti la punctul de fierbere siropul si visinele/ciresele, adaugati amidonul dizolvat in 100 ml sirop rece si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Dati deoparte si lasati la racit.
Impartiti in 4 parti egale.

Scoateti aluatul din frigider pe planul de lucru usor infainat si impartiti rulada in 4 parti egale.
Intindeti pe rand fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara de aluat care sa aiba latura lunga de aceeasi marime cu lungimea tavii folosite.
Puneti o parte din umplutura la marginea lunga a foii, presarati cu ciocolata ( optional) si rulati sub forma de sul.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Procedati identic si cu restul de aluat si umplutura.
Ungeti-le cu galbenus/suc de mere.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 1 ora, la 175-180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar. Pudrati cu zahar pudra/zahar pudra vanilat ( optional).

Serviti strudelul feliat, cald sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia