Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Ingrediente

  • Pentru 4 buc
  • Aluat
  • -500 g faina
  • -1 ou
  • -250 ml apa minerala
  • -½ lingurita sare
  • -150 g untura moale/unt ( grasime min 80 %), moale
  • -ulei pt uns masa
  • Umplutura pt visine/cirese si afine, proaspete
  • -800 g visine/cirese, fara samburi
  • -200 g afine
  • -150 g zahar sau dupa gust ( daca vreti sa fie mai dulce)
  • -1 lingurite scortisoara
  • -100 g pesmet
  • -zahar vanilat, optional
  • -ciocolata rasa, optional
  • Umplutura pt visine/cirese si afine, congelate/din compot
  • -800 g visine/cirese, fara samburi, scurse bine
  • -200 g afine, scurse bine
  • -200 ml sirop de visine
  • -2 linguri amidon dizolvat in 100 ml sirop de visine, rece
  • -ciocolata tocata marunt/rasa, optional
  • Pentru uns si servit
  • -1 galbenus/suc de mere, pentru uns
  • -zahar pudra/zahar pudra vanilat, pentru servit ( optional)

Mod de preparare

Aluat
Puteti face aluatul, fie in masina de paine/robot ( 1), fie sa-l framantati de mana ( 2):
1/ Puneti in masina de paine/robot apa minerala, oul, sarea, apoi faina cernuta.
Setati pe programul de framantat.

2/ Daca nu aveti masina de paine/robot procedati astfel: puneti faina cernuta pe masa de lucru, in mijlocul ei spargeti oul si turnati cate putin din apa minerala in care ati dizolvat sarea.
Incepeti sa framantati, adaugand si restul de apa minerala pana obtineti un aluat potrivit si care sa nu se lipeasca de maini.

* Daca coca este prea tare, mai adaugati apa minerala, daca este prea moale, adaugati faina.

Scoateti aluatul pe masa de lucru si impartiti-l in 3 bucati egale.
Impartiti cantitatea de untura tot in 3 parti.
Intindeti in foaie dreptunghiulara prima bucata de aluat, cat mai subtire, pe masa usor unsa cu ulei.
Ungeti toata suprafata cu 1/3 din cantitatea de untura moale si rulati-o apoi sub forma de sul, pe latura lunga. Dati deoparte.
Ungeti din nou planul de lucru cu putin ulei. Intindeti cat mai subtire si a doua bucata de aluat, tot intr-o foaie dreptunghiulara, care sa aiba aceeasi lungime ca prima.
Ungeti intreaga suprafata a foii cu alta parte de untura.
Puneti prima rulada formata la marginea lunga a celei de a 2-a foaie intinsa si rulati-le impreuna ca pe un sul. Dati deoparte.
Procedati identic cu a 3-a parte de aluat: plan de lucru uns cu ulei, intins in foaie dreptunghiulara, unsa cu restul de untura, pus sulul anterior format si rulate impreuna.
Inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.

Umplutura
- pt visine/cirese si afine, proaspete:
Lasati la scurs si zvantat afinele spalate, precum si visinele/ciresele spalate, de la care ati indepartat coditele si samburii.
Amestecati-le cu zahar, pesmet, scortisoara, vanilie.
Impartiti in 4 parti egale.
- pt visine/cirese si afine, congelate/din compot:
Lasati la dezghetat fructele.
Scurgeti bine.
Aduceti la punctul de fierbere siropul si visinele/ciresele, adaugati amidonul dizolvat in 100 ml sirop rece si lasati sa fiarba, la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Dati deoparte si lasati la racit.
Impartiti in 4 parti egale.

Scoateti aluatul din frigider pe planul de lucru usor infainat si impartiti rulada in 4 parti egale.
Intindeti pe rand fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara de aluat care sa aiba latura lunga de aceeasi marime cu lungimea tavii folosite.
Puneti o parte din umplutura la marginea lunga a foii, presarati cu ciocolata ( optional) si rulati sub forma de sul.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Procedati identic si cu restul de aluat si umplutura.
Ungeti-le cu galbenus/suc de mere.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 1 ora, la 175-180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar. Pudrati cu zahar pudra/zahar pudra vanilat ( optional).

Serviti strudelul feliat, cald sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Fursecuri ''priconuci''
Bucataras.RO

Fursecuri ''priconuci''

Nu-s pricomigdale ca n-am avut migdale si nici n-am respectat o anume reteta, am improvizat in functie de ce am avut, totul a...

Fursecuri ''priconuci''
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai