Stromboli cu Broccoli, Ardei Copti si Mozzarella de Bivolita

Complexitate
redusa
Stromboli cu Broccoli, Ardei Copti si Mozzarella de Bivolita

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 pachet drojdie granulata activa (10 g)
  • 2 lingurite zahar brun nerafinat
  • 300 ml apa calda (aprox 40 c)
  • 300 g faina de grau alba
  • 50 faina de secara
  • 88 g faina de grau neagra
  • 1 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
  • 3 linguri ulei de masline
  • Pentru umplutura:
  • 6 cepe taiate pestisori fin
  • 40 g unt
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 file de ansoa
  • 2 ardei grasi rosii
  • sare si piper proaspat macinat
  • 3 linguri busuioc verde sau 1 lingura uscat
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 broccoli (aproximativ 150 g)
  • 250 g mozzarella de bivolita
  • 150 g cheddar razalit (puteti inlocui si cu cascaval) seminte de mac
  • seminte de floarea soarelui
  • 1 ou batut

Mod de preparare

Intr-o cana puneti apa, drojdie si zahar. Amestecati si lasati 15 minute (trebuie sa aiba o spuma deasupra). Intr-un bol distribuiti bine sarea prin faine. Puneti uleiul de masline in apa, amestecati apoi turnati peste acestea. Incorporati bine, formati un aluat apoi transferati pe o suprafata.

Framantati 10 minute presarand cata putina faina doar daca este necesar. Puneti 1 lingura de ulei de masline extra virgin intr-un bol apoi ungeti aluatul, acoperiti cu o folie de plastic si lasati intr-un loc cald 2 ore.

Intre timp puteti pregatiti umplutura. Coaceti ardeii, curatatii de piele si seminte, cotorul, apoi taiatii in bucati mici. Caliti ceapa cu putina sare in unt la foc mic pana cand este caramelizata si dulce, 15-20 minute.

Adaugati usturoiul si ansoa mai caliti un minut apoi sosul soia, piper, oregano, busuioc, amestecati si lasati deoparte. Taiati broccoli in bucati apoi fierbeti 2 minute intr-o oala cu o cana de apa. Strecurati si tineti sub jet de apa rece cateva secunde dupa care lasati sa se scurga. Taiati broccoli in felii sau bucati mai mici.

Presarati faina pe o suprafata si intindeti aluatul de aproximativ 40 cm x 35 cm. Distribuiti apoi ceapa, imprastiati bucatile de ardei si asezonati cu piper proaspat macinat. Rupeti mozzarella in bucati mici, aranjati acestea apoi broccoli. Imprastiati cheddar deasupra, rulati (ca un cozonac) si sigilati bine.

Preincalziti cuptorul la 200°c (gaz 6). Mutati acesta intr-o tava cu folie de aluminiu. Ungeti cu ou deasupra apoi presarati seminte de mac si floarea soarelui. Faceti cu un cutit cateva taieturi mici deasupra. Coaceti 15 minute apoi mutati la 190°c (gaz 5) si mai coaceti aproximativ 35-40 de minute.

Lasati sa se raceasca pe un gatar 15-20 de minute inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Remo
2
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
3
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Carne de Pui in Untura
5
Parteneri
Tagliatelle cu somon si spanac
Bucataras.RO

Tagliatelle cu somon si spanac

Aceasta reteta am primit-o acum cativa ani de la o persoana draga mie.Pe germana se numeste Lachs Spinatlasagne,si poate va...

Tagliatelle cu somon si spanac
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia