Stromboli cu Broccoli, Ardei Copti si Mozzarella de Bivolita

Complexitate
redusa
Stromboli cu Broccoli, Ardei Copti si Mozzarella de Bivolita

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 pachet drojdie granulata activa (10 g)
  • 2 lingurite zahar brun nerafinat
  • 300 ml apa calda (aprox 40 c)
  • 300 g faina de grau alba
  • 50 faina de secara
  • 88 g faina de grau neagra
  • 1 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
  • 3 linguri ulei de masline
  • Pentru umplutura:
  • 6 cepe taiate pestisori fin
  • 40 g unt
  • 1 catel de usturoi razalit fin
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 file de ansoa
  • 2 ardei grasi rosii
  • sare si piper proaspat macinat
  • 3 linguri busuioc verde sau 1 lingura uscat
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 broccoli (aproximativ 150 g)
  • 250 g mozzarella de bivolita
  • 150 g cheddar razalit (puteti inlocui si cu cascaval) seminte de mac
  • seminte de floarea soarelui
  • 1 ou batut

Mod de preparare

Intr-o cana puneti apa, drojdie si zahar. Amestecati si lasati 15 minute (trebuie sa aiba o spuma deasupra). Intr-un bol distribuiti bine sarea prin faine. Puneti uleiul de masline in apa, amestecati apoi turnati peste acestea. Incorporati bine, formati un aluat apoi transferati pe o suprafata.

Framantati 10 minute presarand cata putina faina doar daca este necesar. Puneti 1 lingura de ulei de masline extra virgin intr-un bol apoi ungeti aluatul, acoperiti cu o folie de plastic si lasati intr-un loc cald 2 ore.

Intre timp puteti pregatiti umplutura. Coaceti ardeii, curatatii de piele si seminte, cotorul, apoi taiatii in bucati mici. Caliti ceapa cu putina sare in unt la foc mic pana cand este caramelizata si dulce, 15-20 minute.

Adaugati usturoiul si ansoa mai caliti un minut apoi sosul soia, piper, oregano, busuioc, amestecati si lasati deoparte. Taiati broccoli in bucati apoi fierbeti 2 minute intr-o oala cu o cana de apa. Strecurati si tineti sub jet de apa rece cateva secunde dupa care lasati sa se scurga. Taiati broccoli in felii sau bucati mai mici.

Presarati faina pe o suprafata si intindeti aluatul de aproximativ 40 cm x 35 cm. Distribuiti apoi ceapa, imprastiati bucatile de ardei si asezonati cu piper proaspat macinat. Rupeti mozzarella in bucati mici, aranjati acestea apoi broccoli. Imprastiati cheddar deasupra, rulati (ca un cozonac) si sigilati bine.

Preincalziti cuptorul la 200°c (gaz 6). Mutati acesta intr-o tava cu folie de aluminiu. Ungeti cu ou deasupra apoi presarati seminte de mac si floarea soarelui. Faceti cu un cutit cateva taieturi mici deasupra. Coaceti 15 minute apoi mutati la 190°c (gaz 5) si mai coaceti aproximativ 35-40 de minute.

Lasati sa se raceasca pe un gatar 15-20 de minute inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.