Spirale Turcesti

Complexitate
redusa
Spirale Turcesti

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati:
  • -10 g drojdie proaspata
  • -1 lingurita zahar
  • -125 ml lapte batut
  • -125 ml apa minerala carbogazoasa
  • -60 ml ulei
  • -1 albus
  • -375 g faina
  • -1 lingurita rasa de sare
  • -1 galbenus + 1 lingura lapte batut, pentru uns
  • Altele:
  • -300 g branza usor sarata / amestec de branza de vaci proaspata, bine scursa de zer, cu telemea de oaie
  • -ulei, pentru uns aluatul si planul de lucru
  • -seminte pentru presarat (susan, mac, chimen, negrilica, etc) optional

Mod de preparare

Frecati drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
Bateti putin cu o furculita, cat sa se omogenizeze, laptele batut, apa minerala, uleiul, albusul si drojdia lichefiata.
Turnati cate putin din compozitia lichida peste sarea si faina cernuta intr-un bol, amestecand intai cu o lingura de lemn, apoi incepeti sa framantati energic coca.
Trebuie sa obtineti un aluat neted, nelipicios. La nevoie puteti adauga 1- 2 linguri de apa minerala (daca aluatul este prea vartos) sau 1- 2 linguri faina (daca aluatul este prea moale).

Impartiti aluatul in 12 bucati egale, ungeti-le cu ulei si asezati-le pe o farfurie mare.
Inveliti cu folie alimentara si lasati in repaus 15 min, la temperatura camerei.

Pe rand, luati fiecare bucata si intindeti cu sucitorul intr-o foaie rotunda, cu o grosime de cca 1 mm, pe planul de lucru uns cu ulei.
Asezati discurile pe masura ce au fost intinse pe o alta farfurie plata, suprapunandu-le, avand grija sa le stropiti pe fiecare in parte cu 1-2 lingurite de ulei.
Acoperiti-le din nou cu folie alimentara si lasati inca 15 min la odihna.

Rasturnati farfuria cu discurile de aluat pe planul de lucru uns cu ulei. In felul acesta veti avea deasupra discul pe care l-ati intins primul.
Se ia pe rand cate un disc si pe planul de lucru uns cu ulei se intinde cu sucitorul intr-o foaie de aluat foarte subtire, transparenta.
Stropiti aluatul cu inca 1 lingura buna de ulei, apoi presarati branza pe mijlocul foii.
Rulati aluatul sub forma de sul, invartiti-l apoi sub forma de spirala (melc) si introduceti capatul liber sub placinta formata.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu galbenus usor batut cu iaurt.
Presarati cu seminte, optional.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20- 25 min, la 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti imediat placintele din tava pe servetele absorbante, lasati cateva minute, apoi transferati pe un gratar si lasati la racorit.

Serviti spiralele caldute sau reci.
Aceste spirale sunt superbe, cu un gust minunat si o textura incantatoare si nici pe departe uleioase cum s-ar putea crede la o prima lectura a retetei.

Surpriza vine la degustare, cand, in interiorul spiralelor, veti intalni alternand straturile crocante cu cele moi, accentuate de gustul minunat al branzei topite - coapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Briose cu ciocolata - dulci si delicioase
3
Carte de bucate

Briose cu ciocolata - dulci si delicioase

Reteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...

Briose cu ciocolata - dulci si delicioase
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
4
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
5
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Parteneri
Prajitura aromata cu pere intregi
Culinar.RO

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia