Spirale Turcesti

Complexitate
redusa
Spirale Turcesti

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati:
  • -10 g drojdie proaspata
  • -1 lingurita zahar
  • -125 ml lapte batut
  • -125 ml apa minerala carbogazoasa
  • -60 ml ulei
  • -1 albus
  • -375 g faina
  • -1 lingurita rasa de sare
  • -1 galbenus + 1 lingura lapte batut, pentru uns
  • Altele:
  • -300 g branza usor sarata / amestec de branza de vaci proaspata, bine scursa de zer, cu telemea de oaie
  • -ulei, pentru uns aluatul si planul de lucru
  • -seminte pentru presarat (susan, mac, chimen, negrilica, etc) optional

Mod de preparare

Frecati drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
Bateti putin cu o furculita, cat sa se omogenizeze, laptele batut, apa minerala, uleiul, albusul si drojdia lichefiata.
Turnati cate putin din compozitia lichida peste sarea si faina cernuta intr-un bol, amestecand intai cu o lingura de lemn, apoi incepeti sa framantati energic coca.
Trebuie sa obtineti un aluat neted, nelipicios. La nevoie puteti adauga 1- 2 linguri de apa minerala (daca aluatul este prea vartos) sau 1- 2 linguri faina (daca aluatul este prea moale).

Impartiti aluatul in 12 bucati egale, ungeti-le cu ulei si asezati-le pe o farfurie mare.
Inveliti cu folie alimentara si lasati in repaus 15 min, la temperatura camerei.

Pe rand, luati fiecare bucata si intindeti cu sucitorul intr-o foaie rotunda, cu o grosime de cca 1 mm, pe planul de lucru uns cu ulei.
Asezati discurile pe masura ce au fost intinse pe o alta farfurie plata, suprapunandu-le, avand grija sa le stropiti pe fiecare in parte cu 1-2 lingurite de ulei.
Acoperiti-le din nou cu folie alimentara si lasati inca 15 min la odihna.

Rasturnati farfuria cu discurile de aluat pe planul de lucru uns cu ulei. In felul acesta veti avea deasupra discul pe care l-ati intins primul.
Se ia pe rand cate un disc si pe planul de lucru uns cu ulei se intinde cu sucitorul intr-o foaie de aluat foarte subtire, transparenta.
Stropiti aluatul cu inca 1 lingura buna de ulei, apoi presarati branza pe mijlocul foii.
Rulati aluatul sub forma de sul, invartiti-l apoi sub forma de spirala (melc) si introduceti capatul liber sub placinta formata.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu galbenus usor batut cu iaurt.
Presarati cu seminte, optional.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20- 25 min, la 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti imediat placintele din tava pe servetele absorbante, lasati cateva minute, apoi transferati pe un gratar si lasati la racorit.

Serviti spiralele caldute sau reci.
Aceste spirale sunt superbe, cu un gust minunat si o textura incantatoare si nici pe departe uleioase cum s-ar putea crede la o prima lectura a retetei.

Surpriza vine la degustare, cand, in interiorul spiralelor, veti intalni alternand straturile crocante cu cele moi, accentuate de gustul minunat al branzei topite - coapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Cartofi dulci la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti