Rulouri cu Ficatei de Pui

Complexitate
redusa
Rulouri cu Ficatei de Pui

Ingrediente

  • Umplutura
  • -2 cepe medii
  • -ulei
  • -500 g ficatei de pui
  • -1 lingura boia dulce / paprika
  • -1 lingurita vegeta de casa
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -chilli, dupa gust
  • -7 catei de usturoi, tocati marunt
  • -70 g unt
  • -patrunjel verde, tocat marunt
  • Aluat
  • -500 g faina
  • -50 g unt
  • -1 lingurita zahar tos
  • -1 varf de cutit sare
  • -260 ml lapte caldut
  • -1 ou
  • -1 pliculet drojdie uscata (7 g) / 21- 25 g drojdie proaspata
  • Altele
  • -1 ou
  • -100 ml lapte
  • -susan / mac, pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Umplutura
Caliti ceapa tocata in putin ulei incins pana incepe sa se rumeneasca, apoi puneti-o la scurs intr-o strecuratoare pentru a indeparta surplusul de ulei. Curatati ficateii de pui, spalati-i bine si lasati-i la scurs.
Puneti-i intr-un vas termorezistent uns cu ulei, condimentati-i cu boia, vegeta de casa, sare, piper, chilli si amestecati. Adaugati ceapa calita si omogenizati.

Dati la cuptorul incins pentru circa 25- 30 min, la foc potrivit sau pana ce ficateii sunt facuti si usor prajiti. Cu 5 min inainte de a fi gata, presarati cu usturoi tocat marunt si dati din nou la cuptor.

Scoateti vasul termorezistent din cuptor, zdrobiti foarte bine ficateii cu o furculita, adaugati untul, verdeata si amestecati cat este cald pana ce untul este topit si bine incorporat.
Lasati la racit.

Aluat
Pregatiti aluatul in masina de paine punand ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, sarea si zaharul dizolvat in laptele caldut, faina cernuta, oul si drojdia uscata.

Daca folositi drojdie proaspata, atunci alifiati-o cu zahar si diluati-o cu ½ din cantitatea de lapte caldut.
Setati programul de aluat (framantat si dospit).

Daca nu aveti masina de paine, framantati aluatul cu mana: cerneti faina intr-un castron, adaugati untul topit si racorit, sarea si zaharul dizolvat in laptele caldut, oul, drojdia uscata si framantati pana abtineti un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zahar, diluati cu cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat si impartiti-l in circa 8 parti egale.

Intindeti fiecare biluta intr-o foaie dreptunghiulara, impartiti imaginar in 2 pe lungime, apoi crestati o jumatate din dreptunghi in 6- 7 fasiute, folosind un cutit bine ascutit sau un cater.

Puneti cate 2- 3 lingurite de umplutura la marginea necrestata a dreptunghiului, rulati incepand dinspre umplutura spre fasiute, apoi petreceti fasiutele peste ruloul intreg.

Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati circa 45 min la dospit, in loc cald, ferit de curenti.
Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte si presarati cu susan / mac. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 15- 25 min, la 180 grade sau pana ce rulourile sunt facute si frumos rumenite.

Pot fi servite caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Se pastreaza pufoase, moi si bune mai multe zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura