Placinta Rustica Foietata cu Branza Sarata

Complexitate
redusa
Placinta Rustica Foietata cu Branza Sarata

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -400 g telemea de vaca sau de oaie ori branza burduf
  • -gris gata pregatit din 250 ml lapte
  • -2 oua
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • Aluat:
  • -300 g faina
  • -200-250 ml apa, dupa cum cere aluatul
  • -1 lingurita otet
  • -1/2 lingurita sare
  • -100 g untura proaspata de porc, la temperatura camerei
  • -1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Umplutura:
Amestecati intr-un bol grisul racit, branza sfaramata, ouale si mararul pana obtineti o compozitie cremoasa.

Aluat:
Framantati un aluat neted, elastic si nelipicios din faina, otet, sare si apa calduta.
Inveliti in folie alimentara si lasati la odihna, 30 min, la temperatura camerei.
Pe masa de lucru usor infainata impertiti aluatul in 10 parti egale.

Intindeti cu sucitorul, pe rand, fiecare bucata, intr-o foaie rotunda de aproximativ 20 cm diametru si ungeti cu untura toata suprafata discului. Suprapuneti toate foile de aluat unse, una peste alta, ungand si ultima foaie cu o cantitate mai mica de untura, cat sa nu se usuce aluatul.

Acoperiti cu o folie alimentara si lasati din nou la odihna, pentru 15- 20 min, la temperatura camerei.
Intindeti apoi, cu sucitorul, deodata, toate foile suprapuse, incepand din mijloc spre margine, intr-o singura foaie de aproximativ 50 cm diametru. Aveti graija ca au tendinta sa alunece si sa se lipeasca de sucitor.

Infainati putin sucitorul.
Decupati putin din margini pentru a favoriza la copt desfacerea in foite si puneti umplutura sub forma de cerc cu diametrul de 25- 30 cm.

Aduceti aluatul dinspre margini spre centru, acoperind umplutura si transferati intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.
Ungeti cu galbenus batut cu cateva picaturi de apa.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 25- 30 min, la 190 grade sau pana ce placinta este coapta si frumos rumenita.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti placinta foitata cu branza, portionata in felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Reteta de tort cu mere si blat pufos
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti