Pateuri cu branza

Complexitate
redusa
Pateuri cu branza

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 250 gr faina
  • 125 gr margarina
  • 100 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 80 gr branza de vaci
  • 100 gr branza feta (sau telemea de oaie)
  • 1 ou
  • 3 linguri de parmezan ras (facultativ)
  • sare
  • mac, susan (facultativ)

Mod de preparare

Se amesteca margarina (scoasa din frigider cu 1 ora), cu oul, smantana, otetul, varf de sare si la sfarsit se pune faina. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, in final trebuie sa fie compact, putin elastic si usor de intins.

Cand am terminat aluatul de facut , il punem in frigider,minim 1 ora. Intre timp, preparam umplutura,amestecam bine branza de vaci si branza de oaie (telemea sau feta) maruntita bine cu furculita , 3 linguri de parmezan ras(facultativ), amestecam un ou si adugam sare, daca ne place mai sarata.

Dupa ce am scos aluatul din frigider, il intindem cu facaletul, in foaie de circa 1/2 cm. grosime, facem patrate, punem in mijloc o lingurita de branza, inchidem in patru sau in doua, le ungem cu ou deasupra, daca dorim, presaram mac sau susan, le punem in cuptorul cald, la foc mediu. Cand s-au rumenit le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Din aceasta compozitie ies, circa 14-15 bucati, de marime potrivita.

Se servesc caldute sau reci,ca aperitiv. Sunt bune de mancat si a doua zi, aluatul ramane fraged, moale.

Se pot face si cu branza dulce ,umplutura o preparam doar din branza de vaci ,adaugam zahar dupa gust,coaja de lamaie(facultativ),stafide(facultativ), cand sunt calde le pudram.

Aluatul folosit la prepararea acestor pateuri,nu devine foietaj, este un aluat fraged, se poate folosi si la prepararea rulourilor, trigoane, placintei cu diverse umpluturi, carne, mere, nuci, etc. Pentru realizarea unei placinti, strudel, dublam cantitatile de faina, margarina si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Reteta de tort cu mere si blat pufos
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti