Pateuri cu branza

Complexitate
redusa
Pateuri cu branza

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 250 gr faina
  • 125 gr margarina
  • 100 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 80 gr branza de vaci
  • 100 gr branza feta (sau telemea de oaie)
  • 1 ou
  • 3 linguri de parmezan ras (facultativ)
  • sare
  • mac, susan (facultativ)

Mod de preparare

Se amesteca margarina (scoasa din frigider cu 1 ora), cu oul, smantana, otetul, varf de sare si la sfarsit se pune faina. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, in final trebuie sa fie compact, putin elastic si usor de intins.

Cand am terminat aluatul de facut , il punem in frigider,minim 1 ora. Intre timp, preparam umplutura,amestecam bine branza de vaci si branza de oaie (telemea sau feta) maruntita bine cu furculita , 3 linguri de parmezan ras(facultativ), amestecam un ou si adugam sare, daca ne place mai sarata.

Dupa ce am scos aluatul din frigider, il intindem cu facaletul, in foaie de circa 1/2 cm. grosime, facem patrate, punem in mijloc o lingurita de branza, inchidem in patru sau in doua, le ungem cu ou deasupra, daca dorim, presaram mac sau susan, le punem in cuptorul cald, la foc mediu. Cand s-au rumenit le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Din aceasta compozitie ies, circa 14-15 bucati, de marime potrivita.

Se servesc caldute sau reci,ca aperitiv. Sunt bune de mancat si a doua zi, aluatul ramane fraged, moale.

Se pot face si cu branza dulce ,umplutura o preparam doar din branza de vaci ,adaugam zahar dupa gust,coaja de lamaie(facultativ),stafide(facultativ), cand sunt calde le pudram.

Aluatul folosit la prepararea acestor pateuri,nu devine foietaj, este un aluat fraged, se poate folosi si la prepararea rulourilor, trigoane, placintei cu diverse umpluturi, carne, mere, nuci, etc. Pentru realizarea unei placinti, strudel, dublam cantitatile de faina, margarina si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura