Se desface drojdia in putina apa calduta, in care se adauga si o lingurita de zahar. Se framanta cu aprox. jumatate din cantitatea de faina. Apoi, se presara deasupra putina faina si se lasa sa creasca, la loc caldut, cam o ora.
Trecut acest timp, se adauga restul de faina, uleiul si sarea, turnand 500 ml apa calduta, putin cate putin, pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa aluatul la dospit 2-3 ore.
Apoi, se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei si se coace aprox. 50 minute.
Se lasa la racit si, dupa aceea, se taie deasupra un capacel si se scoate cu grija miezul. In golul ramas se aseaza in straturi felii de branza, cascaval si sunca, frunze de salata, rondele de ou, rondele de castravete si fasii de ardei.
Se poate servi ca atare sau se mai da la cuptor pt. cel mult 20 minute, ca sa fie calda.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii