Se desface drojdia in putina apa calduta, in care se adauga si o lingurita de zahar. Se framanta cu aprox. jumatate din cantitatea de faina. Apoi, se presara deasupra putina faina si se lasa sa creasca, la loc caldut, cam o ora.
Trecut acest timp, se adauga restul de faina, uleiul si sarea, turnand 500 ml apa calduta, putin cate putin, pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa aluatul la dospit 2-3 ore.
Apoi, se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei si se coace aprox. 50 minute.
Se lasa la racit si, dupa aceea, se taie deasupra un capacel si se scoate cu grija miezul. In golul ramas se aseaza in straturi felii de branza, cascaval si sunca, frunze de salata, rondele de ou, rondele de castravete si fasii de ardei.
Se poate servi ca atare sau se mai da la cuptor pt. cel mult 20 minute, ca sa fie calda.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii