Ciambella cu Urda

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g unt (moale la temperatura camerei)
  • 500 g urda (in italia e ricotta si e putin diferita la gust dar acum cred ca se gaseste cam peste tot)
  • 400 g faina 0
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Se bate zaharul cu ouale pana devine spuma. Se adauga untul si se bat pana devine bucatica cat de mica se poate. In sfarsit se pune urda se mai bat putin.

Acum se schimba paletele si se baga cele de aluat. Adaugam faina si plicul de praf de copt, invartim incet si cand faina s-a amestecat dam la viteza mare pt 2 minute

In tava mare de cuptor se fac 5 - 6 "portocale" putin mai mari din aluatul obtinut. Deasupra se pune zahar vanilat si se dau la cuptor 40-45 minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune