Pentru aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele si apa (caldute) in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.
Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu laptele caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste faina cernuta, sarea dizolvata in apa calduta si framantati un aluat ca de paine.
Adaugati uleiul pe rand in timp ce framantati pana obtineti un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti pe planul de lucru, intindeti intr-o foaie de 0, 5 cm grosime si taiati in 16- 20 patrate de marime potrivita.
Pentru chiftelute
Amestecati bine toate ingredientele si potriviti gustul de sare si piper. Formati 16- 20 chiftelute inchizand in mijlocul lor cate un cubulet de cascaval.
Inveliti fiecare chifteluta intr-un patrat de aluat. Asezati-le una langa alta intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina, cu partea in care ati strans aluatul in jos..
Lasati 20- 30 min la crescut, intr-un loc cald, ferit de curenti. Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa si presarati deasupra cu semintele preferate. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.
Serviti caldute, simple sau alaturi de un sos picant / ketchup de casa, etc.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii