Taietei Pufosi de Orez cu Pui

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Taietei Pufosi de Orez cu Pui

Ingrediente

  • Ulei vegetal pentru fript taieteii
  • un pumn bun de taietei de orez
  • 1 piept de pui (mai mare)
  • coaja de la o lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
  • 1/4 lingurita de ardei iute, uscat si maruntit (eu nu am pus)
  • piper dupa gust
  • 60 ml apa
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri ulei de arahide
  • o mana buna de pastaie de fasole (baby)
  • 1 conserva de porumb baby (eu nu am pus)
  • 1/4 lingurita coriandru (eu am pus patrunjel)
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 linguri fish sauce (sos de peste)
  • 1 lingura de sos de soia (soy sauce)

Mod de preparare

Se incalzeste la temperatura mare (375 f - 190 C) uleiul vegetal intr-o cratita mai ingusta si cu pereti inalti ... uleiul trebuie sa fie destul de mult. Cand uleiul a ajuns la temperatura dorita (se poate incerca cu un fir de pasta de orez in lipsa termometrului), cu ajutorul unui cleste de bucatarie se ia o jumatate din cantitatea de taietei prevazuta in reteta si se afunda in uleiul asa incins.

Pastele nu se lasa in ulei, doar se mai largeste putin clestele dar in asa fel incat sa nu cada pastele ... ele se prajesc in cateva secunde ... mai exact nu se prajesc ci se umfla, se fac pufoase, au consistenta pufuletilor. Se scot rapid din ulei, se pun pe un servetel absorbant, se lasa separat.

In alt vas se combina pieptul de pui, taiat cubulete, cu coaja rasa de lamaie, usturoiul pisat, ghimbirul ras, piperul si ardeiul iute uscat si maruntit (daca se foloseste).

Se amesteca apa cu amidonul, se pune deoparte.

Intr-un wok sau o tigaie ceva mai larga se pun cele doua linguri de ulei de arahide, se incalzeste, se adauga puiul condimentat si se prajeste pana este gata (aprox 3-4 minute).

Se adauga fasolea baby si porumbul baby. Se mai prajesc impreuna 2 minute dupa care se toarna deasupra amestecul apa/amidon si se amesteca pana se ingroasa (1 minut)

Se adauga coriandru (patrunjel), zaharul brun, sosul de peste si sosul de soia, se incalzeste din nou, se pun peste taieteii de orez si se servesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Chec marmorat
4
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Cremes A la Cluj
5
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Parteneri
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti