Se incalzeste la temperatura mare (375 f - 190 C) uleiul vegetal intr-o cratita mai ingusta si cu pereti inalti ... uleiul trebuie sa fie destul de mult. Cand uleiul a ajuns la temperatura dorita (se poate incerca cu un fir de pasta de orez in lipsa termometrului), cu ajutorul unui cleste de bucatarie se ia o jumatate din cantitatea de taietei prevazuta in reteta si se afunda in uleiul asa incins.
Pastele nu se lasa in ulei, doar se mai largeste putin clestele dar in asa fel incat sa nu cada pastele ... ele se prajesc in cateva secunde ... mai exact nu se prajesc ci se umfla, se fac pufoase, au consistenta pufuletilor. Se scot rapid din ulei, se pun pe un servetel absorbant, se lasa separat.
In alt vas se combina pieptul de pui, taiat cubulete, cu coaja rasa de lamaie, usturoiul pisat, ghimbirul ras, piperul si ardeiul iute uscat si maruntit (daca se foloseste).
Se amesteca apa cu amidonul, se pune deoparte.
Intr-un wok sau o tigaie ceva mai larga se pun cele doua linguri de ulei de arahide, se incalzeste, se adauga puiul condimentat si se prajeste pana este gata (aprox 3-4 minute).
Se adauga fasolea baby si porumbul baby. Se mai prajesc impreuna 2 minute dupa care se toarna deasupra amestecul apa/amidon si se amesteca pana se ingroasa (1 minut)
Se adauga coriandru (patrunjel), zaharul brun, sosul de peste si sosul de soia, se incalzeste din nou, se pun peste taieteii de orez si se servesc
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii