Spaghetti cu Anghinare (Spaghetti Con Carciofi)

Complexitate
redusa
Spaghetti cu Anghinare (Spaghetti Con Carciofi)

Ingrediente

  • -4 anghinare (carciofi)
  • -1 ceapa
  • -4 catei de usturoi
  • -1/2 tija sedano
  • -5 linguri ulei de masline
  • -1 cutie sos tomat cu rosii bucati
  • -200g spaghetti
  • -1 lamaie
  • -sare

Mod de preparare

Cu grija, pt ca anghinarele au tepi, i-am pus intr-un bol si am bagat sub un jet de apa.
Dupa care i-am luat pe rand si i-am curatat. Prima data am smuls frunzele, asa incat a ramas ca si un bulb. Dupa care am taiat varfurile cu tepi.

Urmatoarea faza a fost sa le tai in doua. Iar apoi le-am scos buchetul care il au la capat. Asa am procedat cu toate cele 4 bucati, dupa care le-am taiat cozile si le-am pus in apa cu zeama de lamaie ca sa nu se inegreasca.

Ceapa am taiat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline. Am taiat si tija de sedano si le-am lasat sa se caleasca 2-3 minute dupa care am adaugat rosii in sos tomat. Am amestecat si le-am lasat sa fiarba cateva minute, cat timp am taiat bucatele anghinarele. Dupa ce am adaugat anghinarele, am pus apa cat sa le acopere, am adaugat sare si le-am lasat sa fiarba.

Le-am lasat, la foc mic, pana a scazut apa, dupa care am adaugat, usturoiul taiat felii. Am pus maslinele, oregano si am mai adaugat putina apa. Am lasat pe foc tigaia pana cand a scazut apa.

Pana s-a facut sosul, s-au fiert si spaghettele pe care le-am pus scurs de apa si le-am pus peste anghinare, odata oprit focul sosului si am amestecat bine.

Se servesc calde... pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Sarmalute combinate
Bucataras.RO

Sarmalute combinate

Sarmalute combinate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola