Paste tricolore cu pesto rosso sau rosu

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Paste tricolore cu pesto rosso sau rosu

Ingrediente

  • 300 de grame paste tricolore
  • sare, piper
  • 250 de grame roșii uscate în ulei de măsline/un borcan
  • 4 fire busuioc verde
  • o mână de parmezan
  • 1 cățel de usturoi
  • Câteva semințe de pin sau de care aveți la îndemână
  • ulei de măsline extra, dacă e cazul

Mod de preparare

Nu gătesc prea des paste, le mai numesc" mâncarea lenesului"😉, ci doar atunci când trebuie să prepar ceva ultrarapid, fără efort.
Așa am încropit și această mâncare.
Deseori se confundă "pesto rosso" tradițional italian cu orice sos roșu, de exemplu cu ardei.
În realitate, ceea ce trebuie să predomine în acest sos sunt strict roșiile uscate, cu o ușoară tentă de busuioc, orice alte adaosuri de legume anulând sau estompand gustul acestui pesto veritabil, transformandu-l în alt tip de sos.

De aceea am ales să nu mă abat de la rețeta tradițională și să folosesc doar ingredientele de bază.
Sosul acesta e extrem de ușor de realizat, practic pasam toate ingredientele, dacă e cazul, mai asezonam.
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj, în apă ușor sărată, le strecuram fără să le clatim.
Le amestecăm apoi cu pesto roșu, mai adăugăm puțin parmezan ras, asezonam și vă urez: "Poftă bună!"

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Budinca de gris
Bucataras.RO

Budinca de gris

Budinca de gris
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola