Spalam vinetele si le taiem fasii sau rondele. Le punem intr-un vas, le saram si le lasam cel putin 30 minute. Dupa ce au lasat apa, le stergem si le prajim intr-o tigaie de teflon, ca sa nu folosim mult ulei.
Pentru sos, tocam marunt ceapa, usturoiul si taiem rosiile cubulete si le punem pe toate la fiert intr-o tigaie de teflon. Adaugam sare, piper si busuioc si le lasam sa fiarba pana cand se evapora apa si se formeaza un sos mai gros. Lasam putin sa se racoreasca si dam sosul printr-o sita, pentru ca sa scapam de cojile de la rosii.
Fierbem pastele, conform timpului de pe ambalaj.
Asezam pastele pe farfuie, presaram o parte din ricotta, sosul de rosii si asezam vinetele. Putem orna cu ricotta razuita si busuioc.
Sunt mult mai bune daca lasati pastele sa stea cu vinetele si sosul de rosii mai mult, se patrund mai bine aromele.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii