Lasagne cu Creier si 2 Feluri de Sos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Lasagne cu Creier si 2 Feluri de Sos

Ingrediente

  • - 600-800 g creier de porc (proaspat sau congelat)
  • - otet
  • - sare
  • - 5- 6 boabe de piper
  • - 2 foi de dafin
  • - 1 ceapa tocata marunt
  • - 1 morcov ras pe razatoarea mare
  • - ulei
  • - 3 linguri rosii taiate cubulete (din rosii proaspete sau din conserva) Sos Bechamel
  • - 4 linguri faina
  • - 80 g unt
  • - 3-4 linguri ulei de masline
  • - 800 ml lapte
  • - cascaval ras, dupa gust
  • - sare
  • - piper, proaspat macinat
  • -½ lingurita nucsoara sau dupa gust
  • Sos de Spanac
  • - 2 linguri faina
  • - 50 g unt
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - 400 ml lapte
  • - cascaval ras, dupa gust
  • - 200 g spanac congelat, bine scurs / proaspat, fiert si tocat
  • - sare
  • - piper, proaspat macinat
  • Altele
  • - unt, pentru tava
  • - 9 foi Lasagne
  • - 100 g cascaval ras / parmezan sau dupa gust
  • - 1 ou

Mod de preparare

Lasati creierul la decongela, de seara pana dimineata (daca folositi creier congelat).
Spalati creierul, lasati-l 60 min intr-un vas cu apa rece la care ati adaugat otetul (ca sa iasa tot sangele din el).
Scurgeti si curatati creierul de pielita si firisoarele rosii.
Puneti-l la fiert in apa, impreuna cu 1 lingurita sare, 1 lingura otet, boabele de piper si foile de dafin.
Fierbeti 10-15 min, la foc mic spre mediu, apoi scurgeti si lasati la racit.
Portionati creierul in cubulete de 3-4 cm.
Separat, caliti al dente ceapa si morcovul in putin ulei incins.
Adaugati rosiile, cubuletele de creier si lasati la foc mic, doar cat sa se imprieteneasca aromele, amestecand cu grija ca sa nu se sfarme creierul.
La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.

Sos Bechamel
Caliti putin faina in amestecul incins de unt si ulei. Stingeti cu laptele turnat in fir subtire si lasati la foc mic, pana se ingroasa, dar ramane totusi fluid, amestecand continuu.
Dati deoparte, adaugati cascavalul ras, condimentati cu sare, piper, nucsoara (dupa gust) si omogenizati bine pana ce cascavalul este topit. Dati deoparte.

Sos de spanac
Pregatiti din ingredientele indicate un sos bechamel ca mai sus. Inglobati pe langa cascaval ras si spanac, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Asamblare
Puneti un strat din sosul bechamel intr-un vas termorezistent uns cu unt (inclusiv peretii laterali). Pastrati 4-5 linguri din sosul bechamel.
Acoperiti cu foi de lasagne, asezate unele langa altele.

* Daca foile de lasagne sunt de buna calitate nu este nevoie sa fie fierte inainte.

Turnati deasupra un strat format din ½ din sosul de spanac, urmat apoi de ½ din umplutura de creier, inca 3-4 linguri de sos alb si putin cascaval / parmezan, ras.
Repetati ordinea: foi, spanac, creier, sos alb si terminati cu foi de lasagne.
Adaugati in sosul bechamel ramas oul usor batut si turnati peste ultimul strat de foi lasagne, apoi presarati uniform cu cascaval / parmezan ras.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 40-50 min, la 180 grade sau pana ce foile sunt facute.
Scoateti din cuptor si lasati 5-10 min sa se odihneasca si racoreasca.

Serviti portionat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.