Lasagna cu crema fina de branza si curmale uscate

Portii
1
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Lasagna cu crema fina de branza si curmale uscate

Ingrediente

  • 3 foi de lasagna
  • 3 linguri branza dulce de vaci
  • 3 linguri zahar brut
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 pumn de curmale uscate
  • 50 ml Jack Daniel's (sau orice tarie asemanatoare aveti)
  • 2 cuburi de unt
  • putina faina pentru pudrat vasul

Mod de preparare

Punem apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste, fierbem foile de lasagna pentru 3-4 minute. Curmalele le taiem in bucati mai mici, le punem intr-un castron si le hidratam pentru 10 minute in alcool/bautura, eu am folosit whisky. Branza o zdrobim bine cu furculita, adaugam galbenusul, zaharul si frecam bine ingredientele pana se formeaza o crema fina de branza. Adaugam in crema de branza curmalele hidratate. Albusul il batem spuma, cu un praf de sare, apoi il incorporam usor cu crema de branza. In bautura ramasa, adaugam un cub de unt. Dam vasul la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde sa se topeasca untul.
Luam un vas termorezistent, individual, de o persoana, il ungem bine cu unt si-l pudram cu faina. Asezam in vas o foaie de lasagna, ungem foaia cu amestecul de unt topit si whisky, peste, punem din crema de branza, alta foaie de lasagna unsa cu unt si whisky, crema de branza, foaie unsa si ultimul strat va fi de crema de branza. Dam vasul la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 35-40 minute, pana lasagna capata o crusta usor rumena deasupra. Se pudreaza cu zahar pudra/scortisoara, se lasa sa se raceasca putin, apoi se serveste calduta. Sa va fie de bine!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Tocanita de porc cu ciuperci
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu ciuperci

Tocanita de porc cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola