Cus Cus cu Creveti, Dovlecei si Rosii

Complexitate
redusa
Cus Cus cu Creveti, Dovlecei si Rosii

Ingrediente

  • couscous:
  • 1 pahar apa (250 ml )
  • 1 pahar cous cous mediu
  • 1 lingura ulei
  • sos:
  • 2 rosii mai mari coapte bine
  • 1 dovlecel maricel
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline 3 linguri
  • 200 gr creveti congelati
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se toaca marunt usturoiul. Se pun 3 linguri de ulei de masline in tigaie, cum s-a incalzit punem usturoiul tocat, se rumeneste f. putin si se adauga imediat apa…asa incat nu se arda. Se pune dovlecelul ras pe razatoarea cu gaurile mari, rosiile taiate cubulete si se calesc la foc potrivit.

Cand sunt aproape gata, nu trebuie sa fie prea flescaite, se pun crevetii decongelati, curatati de coaja, curatati de firul negru de la intestin. Se coace totul la foc mediu cam 8-10 minute, se adauga putina apa in asa fel incat sa nu ramana foarte uscat sosul. La sfarsit sarati, piperati.

Se prepara cous cous-ul: se pune apa cu un varf de lingurita de sare pe foc. Cand incepe sa fiarba, se opreste focul, se toarna uleiul si couscous-ul, se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa cam 5 minute. Se rasfira cu furculita. Se pune in tigaie cu sosul si se amesteca totul bine. Se presara cu patrunjel proaspat tocat.
Se serveste cald, caldut sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie