Budinca cu paste si carne tocata de porc

Postat pe: 14-04-2016
(0)

Ingrediente

200 g paste sub forma de stelute + 2 l apa pentru fierberea acestora + sare
doi gogosari verzi
o ceapa
300 g carne tocata de porc
doua rosii dintr-o conserva cu rosii intregi decojite, in suc de rosii
o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce
oregano uscat
busuioc uscat
140 g iaurt
4 linguri lapte
4 oua
sare
In plus:
unt pentru uns tava
doua oua + un praf de sare pentru a pune deasupra budincii
2-3 linguri ulei pentru calit legumele

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Se pun 2 l apa si putina sare la foc intr-o oala si cand clocotesc, se adauga pastele, amestecand din cand in cand. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (8-9 minute), apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac.

Gogosarul se curata de seminte, se spala si se toaca.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Aceste legume se pun intr-o craticioara cu ulei si putina sare la calit, apoi se adauga carnea tocata (amestecata cu putina sare) si se caleste si aceasta.

Rosiile intregi, decojite se dau prin robot pentru a obtine suc de rosii, care se adauga peste carnea bine patrunsa. Se fierbe compozitia pana cand scad rosiile.

Pastele se pun intr-o sita, se clatesc cu apa rece, apoi se pun intr-o cratita. Peste ele se pun compozitia cu carne tocata, boiaua de ardei dulce si ierburile aromatice uscate si se amesteca. Se adauga iaurtul, laptele si ouale, amestecand dupa fiecare.

Se unge tava cu unt, se toarna compozitia obtinuta din cratita, se bat cele doua oua cu un praf de sare si se pun pe deasupra budincii, dupa care se introduce tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca cu paste si carne tocata de porc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca cu paste si carne tocata de porc