Somonul, desi este clasificat ca si un “peste gras”, este un aliment sanatos datorita continutului ridicat acizi grasi Omega 3.
Ghimbirul este rizomul unei plante Zingiber, care face parte din familia de plante Zingiberaceae, alaturi de turmeric (sofran de India) si nucsoara. Se consuma ca o delicatesa, medicament sau condiment, fiind foarte folosit in bucataria asiatica pentru aromatizarea mancarurilor.
Ingrediente: 1 file de somon (jumatate de somon intreg) , 1 lamaie, 1 lingura de ghimbir ras, 3-4 frunze de busuioc, sare si piper. Pentru preparare avem nevoie de un steamer din bambus si un wok.
Taiem fileul bucati, punem frunze de salata in steamerul din bambus apoin punem pestele deasupra frunzelor. Punem apa in wok pina ajunge la inaltimea de 2 cm, adaugam frunzele de busuioc verde si lasam sa fiarba.
Asezonam pestele cu sare si piper, presaram ghimbirul ras si adaugam felii de lamaie.
Asezam steamerul in wok si lasam la abur 10-15 minute.
Servim cu un sos din soia si cu garnitura din legume (preparate la abur)
Pofta Buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustTochitura moldoveneasca , o reteta romaneasca care imbina gusturile traditionale de afumatura, carne, mamaliguta, branza si...
Tochitura moldoveneasca - Reteta videoDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii