Crapul se portioneaza ,se sareaza ,pipereaza si se prajeste pe gratarul cu carbuni (in asa fel fel saramura iese mult mai buna ,daca nu avem posibiltatea gratarului ne descuram cum putem, ca in cazul meu Smile) )
Pana crapul se prajeste ne ocupam de saramura. Usturoiul se curata si se piseaza, lamaia se stoarce ,ardeiul iute il taiem rondele si patrunjelul il taiem marunt.Rosiile le decojim si le taiem felii sau cubulete .Punem intr-un vas 500 ml apa la fiert ,adaugam rosiile , crenguta de cimbru, sare, delikat dupa gust .Adaugam usturoiul pisat , zeama de lamaie si rondelele de ardei iute(adaugati atata ardei cat doriti sa fie de picant).Lasati totul sa dea in clocot adaugati la saramura bucatile de peste prajite pe gratar si patrunjel tocat dupa preferinta si lasati sa se intrepatrunda 2-3 minute cu saramura pe foc.
Se serveste cu garnitura de cartofi natur sau mamaliguta.
Pofta Buna !
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii