Peste cu Susan si Orez Chinezesc

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Peste cu Susan si Orez Chinezesc

Ingrediente

  • o cana de orez
  • legume congelate (mix)
  • 2 oua prajite (ratota) si tocate apoi mai marunt
  • 3-4 picaturi de ulei de peshte
  • 3-4 linguri de sos de soia
  • 3 fire de ceapa verde
  • file de peste (eu am pus merluza)
  • seminte de susan
  • pesmet
  • vermut dry sau extra dry (eu am pus vin Chardonnay)
  • 1 ou batut bine
  • faina
  • sare si piper
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare

Se pune orezul la fiert. In timp cat orezul fierbe se pregateste pestele, se taie bucati mai mici daca este cazul, se combina semintele de susan cu pesmetul si se pune deoparte. Apoi oul se bate bine si se combina cu vinul, se pune deoparte. Faina se amesteca cu sare si piper. Bucatile de file se preseaza intr-un servet de hartie ca se se absoarba excesul de apa, se dau prin faina si apoi prin oul amestecat cu vin, apoi se dau bucatile de peste prin semintele de susan amestecate cu pesmet. Se lasa 2-3 minute dupa care se prajesc (la foc mic)

Acuma este gata deja si orezul de fiert. Se pune intr-o tigaie picaturile de ulei de peste se pune amestecul de legume si se prajesc un minut sau doua, se adauga apoi orezul fiert, se amesteca (tot pe foc) se pune sosul de soia si se amesteca din nou. Se ia de pe foc si se pune deoparte. Se prajesc ouale, se taie marunt (sau cum preferati) se taie ceapa verde si se adauga ambele peste orez.

Se amesteca din nou. Se serveste cald langa peste. Daca vreti separat se poate face un sos mai picant in care se inmoaie pestele pe masura ce se mananca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Pui cu lamaie
Bucataras.RO

Pui cu lamaie

Va prezint acum o reteta pe care am pregatit-o in premiera si de care sunt foarte incantata: pui cu suc de lamaie proaspat...

Pui cu lamaie
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura