Peste cu Fulgi de Ovaz si Masline

Complexitate
redusa
Peste cu Fulgi de Ovaz si Masline

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • Pentru peste:
  • 4 bucati peste alb file;aproximativ 200 g fiecare (eu am folosit pollock)
  • sare si piper proaspat macinat
  • 3-4 lingurite mustar Dijon
  • fulgi de ovaz indeajuns sa acopere pestele deasupra
  • Pentru masline:
  • 20-30 g masline fara samburi taiate marunt
  • 1/4 lingurita busuioc
  • 1/4 lingurita majoram
  • 1 lingurita patrunjel verde taiat marunt
  • 1/2 catel de usturoi razalit fin
  • 30 ml sau 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita miere
  • 1 lingurita otet balsamic
  • piper proaspat macinat
  • Pentru puree cu lamaie (optional) :
  • 1 kg cartofi albi curatiti
  • 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie razalita
  • sare si piper proaspat macinat
  • 30 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura de smantana
  • un praf de oregano
  • un praf mic de nucsoara

Mod de preparare

Taiati cartofii in jumatate sau sferturi daca sunt mari cu conditia ca acestia sa fie de aproximativ aceeasi marine. Fierbetii in apa cu putina sare. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru masline cu exceptia otetului.

Lasati acesta la sfarsit si adaugati-l treptat ajustand dupa gust. Cu 10 minute inainte sa fie gata cartofii pregatiti pestele. Ungeti cu putin ulei de masline o tava. Asezonati pestele, aranjati in tava apoi ungeti deasupra cu mustar. Puneti putin ulei de masline si pe fulgi, amestecati apoi acoperiti partea deasupra.

Mai stropiti cu putin ulei de masline si apasati cu degetele usor dupa care puneti sub grill 10 minute (depinde de cuptor, pe randul din mijloc; nu le lasati pestele sa se usuce). Cand cartofii sunt fierti strecuratii apoi pisati sau mixati cu blenderul cat de fin ii doriti.

Adaugati untul si cu o spatula amestecati pana cand este topit. Puneti restul de ingrediente ajustand asezonarea.
Serviti pestele cu masline, puree cu lamaie si optional o salata sau alte legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de agrise
3
Parteneri
Milkshake cu zmeura si banana
Bucataras.RO

Milkshake cu zmeura si banana

Astazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...

Milkshake cu zmeura si banana
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute