Taiati cartofii in jumatate sau sferturi daca sunt mari cu conditia ca acestia sa fie de aproximativ aceeasi marine. Fierbetii in apa cu putina sare. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru masline cu exceptia otetului.
Lasati acesta la sfarsit si adaugati-l treptat ajustand dupa gust. Cu 10 minute inainte sa fie gata cartofii pregatiti pestele. Ungeti cu putin ulei de masline o tava. Asezonati pestele, aranjati in tava apoi ungeti deasupra cu mustar. Puneti putin ulei de masline si pe fulgi, amestecati apoi acoperiti partea deasupra.
Mai stropiti cu putin ulei de masline si apasati cu degetele usor dupa care puneti sub grill 10 minute (depinde de cuptor, pe randul din mijloc; nu le lasati pestele sa se usuce). Cand cartofii sunt fierti strecuratii apoi pisati sau mixati cu blenderul cat de fin ii doriti.
Adaugati untul si cu o spatula amestecati pana cand este topit. Puneti restul de ingrediente ajustand asezonarea.
Serviti pestele cu masline, puree cu lamaie si optional o salata sau alte legume.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAstazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...
Milkshake cu zmeura si bananaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii