Ingrediente
● Pentru peste: |
● 2 pesti medii de pastrav dezosati |
● 3 linguri de migdale usor prajite |
● 1 lingurita praf de scortisoara |
● 1 lingurita praf de ghimbir |
● 1 lingurita sare |
● 50 ml ulei de masline |
● 1/2 lamaie |
● Pentru sos: |
● 250 gr capsuni proaspete sau decongelate |
● 1 lingura miere |
● 1/2 lamaie (sucul) 1 ardei iute rosu (mic) daca e foarte iute, puneti doar 1/2 |
● 2 linguri frunze de busuioc tocat |
● 2 linguri frunze de menta tocata |
● 2 lingurite rase de amidon alimentar |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Pestele:
Curatam pestele de solzi si il dezosam in asa fel ca sa ne ramana pestele intreg, il crestem cu un cutit pe deasupra.
Intr-un blender, macinam migdalele impreuna cu uleiul, sarea, praful de scortisoara si ghimbir, pana se obtine o pasta omogena.
Ungem pestele pe ambele parti cu pasta de migdale si il prajim la foc iute, impreuna cu 1/2 de lamaie taiata rondele pe o tigaie gril, cate 4 minute pe fiecare parte, sau 4 minute pe un gril dublu.
Sosul de capsuni:
Spalam capsunele si le impartim in jumatate, una o facem pasta cu ajutorul blenderului, iar cealalta jumatate o tocam cu cutitul in bucatele cat mai mici.
Intr-o cratita mica, punem la fiert pasta de capsune impreuna cu sucul de la 1/2 de lamaie si ardeiul iute tocat marunt, fierbem sosul pana da in cocot.
Amestecam amidonul cu putina apa si il turnam in cratita cu sos, continuam sa fierbem sosul la foc mic, amestestecam in continuu pana se va ingrosa putin ~ 5 munute.
Oprim focul si adaugam in sos, cealalta parte de capsuni tocate marunt, mierea de albini si verdeturile tocate marunt.
Pofta buna!
Servim pestele cu sosul de capsuni si cu rondele de lamaie, langa un pahar de vin rose. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pastrav in Marinata de Migdale cu Sos Picant de Capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Curatam pestele de solzi si il dezosam in asa fel ca sa ne ramana pestele intreg, il crestem cu un cutit pe deasupra.
Intr-un blender, macinam migdalele impreuna cu uleiul, sarea, praful de scortisoara si ghimbir, pana se obtine o pasta omogena.
Ungem pestele pe ambele parti cu pasta de migdale si il prajim la foc iute, impreuna cu 1/2 de lamaie taiata rondele pe o tigaie gril, cate 4 minute pe fiecare parte, sau 4 minute pe un gril dublu.
Sosul de capsuni:
Spalam capsunele si le impartim in jumatate, una o facem pasta cu ajutorul blenderului, iar cealalta jumatate o tocam cu cutitul in bucatele cat mai mici.
Intr-o cratita mica, punem la fiert pasta de capsune impreuna cu sucul de la 1/2 de lamaie si ardeiul iute tocat marunt, fierbem sosul pana da in cocot.
Amestecam amidonul cu putina apa si il turnam in cratita cu sos, continuam sa fierbem sosul la foc mic, amestestecam in continuu pana se va ingrosa putin ~ 5 munute.
Oprim focul si adaugam in sos, cealalta parte de capsuni tocate marunt, mierea de albini si verdeturile tocate marunt.
Pofta buna!
Servim pestele cu sosul de capsuni si cu rondele de lamaie, langa un pahar de vin rose. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pastrav in Marinata de Migdale cu Sos Picant de Capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany