Pastrav in Marinata de Migdale cu Sos Picant de Capsuni

Postat pe: 31-08-2014
(0)

Ingrediente

Pentru peste:
2 pesti medii de pastrav dezosati
3 linguri de migdale usor prajite
1 lingurita praf de scortisoara
1 lingurita praf de ghimbir
1 lingurita sare
50 ml ulei de masline
1/2 lamaie
Pentru sos:
250 gr capsuni proaspete sau decongelate
1 lingura miere
1/2 lamaie (sucul) 1 ardei iute rosu (mic) daca e foarte iute, puneti doar 1/2
2 linguri frunze de busuioc tocat
2 linguri frunze de menta tocata
2 lingurite rase de amidon alimentar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Pestele:
Curatam pestele de solzi si il dezosam in asa fel ca sa ne ramana pestele intreg, il crestem cu un cutit pe deasupra.

Intr-un blender, macinam migdalele impreuna cu uleiul, sarea, praful de scortisoara si ghimbir, pana se obtine o pasta omogena.

Ungem pestele pe ambele parti cu pasta de migdale si il prajim la foc iute, impreuna cu 1/2 de lamaie taiata rondele pe o tigaie gril, cate 4 minute pe fiecare parte, sau 4 minute pe un gril dublu.

Sosul de capsuni:
Spalam capsunele si le impartim in jumatate, una o facem pasta cu ajutorul blenderului, iar cealalta jumatate o tocam cu cutitul in bucatele cat mai mici.

Intr-o cratita mica, punem la fiert pasta de capsune impreuna cu sucul de la 1/2 de lamaie si ardeiul iute tocat marunt, fierbem sosul pana da in cocot.

Amestecam amidonul cu putina apa si il turnam in cratita cu sos, continuam sa fierbem sosul la foc mic, amestestecam in continuu pana se va ingrosa putin ~ 5 munute.

Oprim focul si adaugam in sos, cealalta parte de capsuni tocate marunt, mierea de albini si verdeturile tocate marunt.

Pofta buna!
Servim pestele cu sosul de capsuni si cu rondele de lamaie, langa un pahar de vin rose.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pastrav in Marinata de Migdale cu Sos Picant de Capsuni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pastrav in Marinata de Migdale cu Sos Picant de Capsuni