Pestele:
Curatam pestele de solzi si il dezosam in asa fel ca sa ne ramana pestele intreg, il crestem cu un cutit pe deasupra.
Intr-un blender, macinam migdalele impreuna cu uleiul, sarea, praful de scortisoara si ghimbir, pana se obtine o pasta omogena.
Ungem pestele pe ambele parti cu pasta de migdale si il prajim la foc iute, impreuna cu 1/2 de lamaie taiata rondele pe o tigaie gril, cate 4 minute pe fiecare parte, sau 4 minute pe un gril dublu.
Sosul de capsuni:
Spalam capsunele si le impartim in jumatate, una o facem pasta cu ajutorul blenderului, iar cealalta jumatate o tocam cu cutitul in bucatele cat mai mici.
Intr-o cratita mica, punem la fiert pasta de capsune impreuna cu sucul de la 1/2 de lamaie si ardeiul iute tocat marunt, fierbem sosul pana da in cocot.
Amestecam amidonul cu putina apa si il turnam in cratita cu sos, continuam sa fierbem sosul la foc mic, amestestecam in continuu pana se va ingrosa putin ~ 5 munute.
Oprim focul si adaugam in sos, cealalta parte de capsuni tocate marunt, mierea de albini si verdeturile tocate marunt.
Pofta buna!
Servim pestele cu sosul de capsuni si cu rondele de lamaie, langa un pahar de vin rose.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la checul umed al Merisoarei. Multumesc, Merisor, tare buna a fost! >:D<
Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de postNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mere
Comentarii