Maki Sushi cu Somon Afumat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Maki Sushi cu Somon Afumat

Ingrediente

  • Ingredientele pentru orez trebuie respectate cu strictete
  • Pentru orez:
  • 576 g orez cu bob rotund
  • 110 ml otet de orez alb sau brun
  • 735 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 5-6 foi nori
  • 1 avocado
  • 400 g somon afumat
  • 3 castraveti mici
  • wasabi
  • sos de soia pentru servire
  • aveti nevoie si de o rogojina de bambus pentru sushi

Mod de preparare

Orezul se pune intr-un bol apoi se acopera cu apa, se amesteca bine dupa care se scurge. Frecati apoi orezul 1-2 minute, acoperiti iarasi cu apa, scurgeti si urmati acest proces pana cand apa ramane limpede.

Stoarceti orezul apoi puneti-l intr-un castron cu 735 ml de apa. Lasati sa absoarba timp de 30 de minute. Acoperiti apoi cratita, puneti la foc mediu si cand acesta incepe sa fiarba, fie se vede prin capac sau dupa sunetul apei, dati focul pe minim.

Nu se ridica capacul sub nici o forma din momentul de cand se pune pe foc. Dupa 15 minute se stinge focul si se lasa in cratita cu capacul pus timp de 15 minute. Intre timp intr-o alta cratita se pune otetul, sarea si zaharul.

Se incalzeste la foc mic pana cand se topeste zaharul. Nu lasati sa ajunga la fierbere. Intr-un bol mare de sticla, plastic sau de lemn (eu am folosit o tava mare) se pune orezul. In nici un caz sa puneti orezul in container de metal.

De asemenea folositi doar lingura de lemn sau plastic. Se toarna otetul peste orez treptat si cu lingura taiati usor si incorporati lichidul pana cand acesta este absorbit. Aveti grija sa nu striviti boabele de orez.

Avocado se curata si se taie felii subtiri apoi in forma de bastonase. Se procedeaza la fel si cu castravetii. Cand orezul a ajuns la temperatura camerei sunteti gata pentru asamblare. Pregatiti un bol cu apa la indemana.

Pe o rogojina de bambus se aseaza o foaie nori cu partea stralucitoare in jos. Umeziti degetele, scuturati excesul de apa apoi intindeti apasand usor orezul la o grosime de 1-2 cm, lasand liber partea deasupra aproximativ 3 cm.

Inspre partea dumneavoastra puneti umplutura incercand sa fie uniforma. Nu puneti prea multa umplutura. Langa aceasta ungeti putin cu wasabi. Rulati apoi apasand usor si ferm. Inainte sa ajungeti in capat cu un deget umed ungeti foaia libera, se va lipi mai bine.

Cu un cutit ascutit taiati portii de aproximativ 2 cm, stergand cutitul cu o laveta dupa fiecare felie taiata.
Inmuiati bucata de sushi in foarte putin sos de soia la servire.
* Incercati sa nu cumparati wasabi care contine colorant si doar hrean. Mai bine deloc.
** Se consuma imediat.
*** Aceasta este o reteta este de aproximativ 5 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie