Se clatesc fileurile de peste cu apa rece si se se pun la scurs pe un servet de bucatarie, dupa care se sareaza/pipereaza pe ambele parti. Intr-o tava se pune o foaie de aluminium mai lunga care se stropeste cu putin ulei de masline, dupa care se pun fileurile de peste.
Deasupra se pun citeva frunze de patrunjel si marar verde, usturoiul taiat pe jumatate, 2 felii de lamaie si citeva picaturi de ulei de masline. Se ia o alta foaie de aluminium, putin mai lunga decit prima si se pune deasupra fileurilor dupa care se incepe inchiderea ermetica.
Se indoaie de doua ori marginile, cu grija si se baga tava in cuptorul incins in prealabil la 400*f (204*c), si se lasa 12-15 minute. Se pun in tava si 4 linguri cu apa.
Se pune tava in cuptor pe rindul din mijloc, iar deasupra nu trebuie sa fie nici un gratar deoarece " pachetul" cu peste se va umfla! Se scoate din cuptor cind este gata si cu grija se taie foaia de aluminium, se pun fileurile de peste pe farfurie si se servesc imediat.
Pofta Buna!
Optional se poate face un sos aioli pentru peste (eu nu l-am facut)!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii