Calmari umpluti

Complexitate
medie
Calmari umpluti

Ingrediente

  • 10-12 calmari congelati
  • 2 buc de ceapa verde(sau 1/2 ceapa uscata)
  • 1 catel de usturoi
  • partrunjel
  • 3 hamsii(daca sunt cele sarate,se spala de sare si apoi se taie marunt)
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 6 linguri ulei masline(in schimb se pune de floarea soarelui)
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 rosie(sau putin concentrat)
  • suc de lamaie
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata calmarii eliminand gura si ochii,se taie tentaculele marunt. Daca se cumpara cei curatati deja, taiem doar tentaculele.

Se toaca marunt ceapa, usturoiul, patrunjelul si hamsiile.

Intr-un castron se amesteca tentaculele tocate marunt, oul, ceapa, usturoiul, patrunjelul, hamsiile, 3 linguri pesmet, 3 linguri ulei, sare si piper. Se pune totul in mixer si se amesteca pt. cateva minute asa incat sa devina compozitia ca o crema, apoi se umplu calmarii cu o lingurita.

In cap se inchide cu o scobitoare, asa incat, cand se fierb nu iese toata compozitia.

Se pun calmarii in tigaie cu 3 linguri ulei si se prajesc putin pe ambele parti, imediat se adauga vinul alb si se coc 30-40 minute, adaugand intre timp putin suc de lamaie, iar ultimile 10 minute o rosie tocata cubulete (sau putin concentrat).

Daca este nevoie pe parcursul fierberii se adauga putina apa,asa incat la sfarsit sa avem un sos de a putea servi apoi calmarii.

Chiar daca iese putin din umplutura aceasta o amalgam bine cu sosul de vin in care sau fiert calmarii iar la sfarsit cand este gata , punem patrunjel tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
4
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie